ΠΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟ;

Συμμαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα προ του “κινδύνου” Κώστα Καραμανλή;

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Ο Πρωθυπουργός της Πατρίδας μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαθεί μέσα στην εθνομηδενιστική αντίληψη και τακτική, του “πρώτη φορά αριστερά” Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του “μεταναστευτικού”! Όπως φαίνεται κληρονόμησε τα παραπάνω από τον πρώην Πρωθυπουργό και όπως διαπιστώνουμε ήδη “μολύνθηκε” από αυτές τις αγιάτρευτες παθογένειες! Επιδεικνύει ο Πρωθυπουργός ξεροκεφαλιά και δεν ακούει τις απανωτές και αλυσιδωτές αντιδράσεις που δημιουργούνται στη ΝΔ σε πολύ υψηλό επίπεδο στελεχών! Αφού συνεχίζει την άφρονα πολιτική του στο εθνικό – πλέον – ζήτημα της αθρόας παράνομης εισόδου αλλοδαπών – στο σύνολό τους Μουσουλμάνοι – που ζημιώνει την Πατρίδα και εξυπηρετεί μόνο τα στρατηγικά σχέδια της Καγκελαρίας της Γερμανίας!

Το έγραψα πρόσφατα, θα το ξαναγράψω για άλλη μια φορά! Ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, από τα παλαιότερα στελέχη της ΝΔ, ο οποίος διακρίνεται για τη νηφαλιότητά του, για την ώριμη σκέψη του, εξ ου και χαρακτηρίζεται ως ο “σοφός” της παράταξης, του το “φώναξε” όσο πιο κόσμια μπορούσε:

«Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύουμε σαν κυβέρνηση να υποστούμε πολιτικό κόστος μεγαλύτερο από αυτό που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ με τις Πρέσπες. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό θα γίνουν οι Πρέσπες της ΝΔ»!

Δεν θα ρωτήσω λοιπόν, αν άκουσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά θα πω, πως είναι υποχρεωμένος να ακούσει τον Νικήτα Κακλαμάνη και να πάρει γενναίες αποφάσεις για το “μεταναστευτικό” και όχι ημίμετρα, τα οποία τον υποχρεώνουν να παίρνει οι μυστικοσύμβουλοί του, διογκώνοντας το πρόβλημα και όχι περιορίζοντάς το!

Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς οι “Σαμαρικοί”…

Βεβαιότατα θα ενθυμήστε την πολιτική θέση που διατύπωσαν πριν από ημέρες και τον πολιτικό σάλο που δημιούργησαν για το ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης οι νέοι Βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν την κυβερνητική γραμμή στο “μεταναστευτικό”!

Υποστηρικτής των θέσεών τους, όχι ο όποιος – όποιος, αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ:

«Στη ΝΔ. πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης. Ο κ. Κυρανάκης είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ»!

Προηγήθηκαν βεβαίως, αποδοκιμαστικές δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο!

Ωστόσο, ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έμεινε εκεί! Απαντώντας σε νέα παρέμβαση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τις πολιτικές του θέσεις, είπε σε συνέντευξη στο Kontra Channel:

«Η κ. Μπακογιάννη μπορεί να προβαίνει καλοπροαίρετα σε συστάσεις. Μπορεί να αξιοποιεί την μακρότατη, πολυετή της εμπειρία δίνοντας φιλικές συμβουλές. Μπορεί να συμμετέχει σε έναν έντονο ιδεολογικό διάλογο μιας παράταξης που εκτείνεται από το αριστερογενές κέντρο μέχρι τον συντηρητικό νεοφιλελευθερισμό. Αυτιά στη ΝΔ τραβάει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Πιστεύω ότι πραγματικά θα συμφωνήσει και η κ. Μπακογιάννη»!

Αλλά υπήρξε και νέα ηχηρότατη ενέργεια του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου!

Αναρτώντας προ λίγων ημερών μια φωτογραφία (selfie) από το κινητό του μέσα στο πούλμαν του αεροδρομίου, όπου πολλοί βουλευτές και στελέχη της ΝΔ πήγαιναν σε εκδήλωση στην Ξάνθη, όπου παρουσία του ΠτΔ κ. Προκόπη Παυλόπουλου, θα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Όμως μια φωτογραφία “χίλιες λέξεις” που λένε και οι Κινέζοι! Αφού στην selfie βλέπουμε εκτός του κ. Μπογδάνου, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ και Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τους Βουλευτές Πλεύρη και Κερίδη κι άλλους!

Που κατά σύμπτωση ανήκουν στη “Σαμαρική” πτέρυγα της ΝΔ! Και όπως βλέπουμε από τη φωτό που φρόντισαν να δημοσιευθεί, όλοι δείχνουν να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας! Περισσότερο όμως από την φωτογραφία, η οποία στέλνει πολλαπλά μηνύματα στον Πρωθυπουργό, αξίζει η επισήμανση του νεοεκλεγέντος Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

“Αν πέσει το αεροπλάνο, μένουμε χωρίς δεξιά”!

Δηλαδή, τι ακριβώς θέλει να πει ο “ποιητής”; Δεξιά είναι μόνο η “Σαμαρική” πτέρυγα της ΝΔ; Και η “Μητσοτακική” πτέρυγα τι ακριβώς είναι; Ολίγον από Κέντρο και ολίγη από Αριστερά;

Πρωθυπουργός σε Οικουμενική Κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής…

Από τα παραπάνω βλέπουμε, τη “Σαμαρική” πτέρυγα της ΝΔ να συντάσσεται με την “Καραμανλική” πτέρυγα; Και αν ναι, τι να σημαίνουν όλα αυτά;

Σας είχα ενημερώσει, πως:

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από εννέα χρόνια πολιτικής αγρανάπαυσης (;;;), ξαφνικά αποφάσισε να μιλήσει! Και ομιλεί κυρίως για τα εθνικά θέματα! Από την πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου! Όπου άφησε πολλές αιχμές για την χαλαρή έως ανύπαρκτη πολιτική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την ΕΕ λέγοντας:

«Όμως δεν χρειάζονται προστασία όλοι όσοι έρχονται στην Ευρώπη. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες. Οι συμφωνίες επαναπατρισμού πρέπει να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα.

Αυτό θα λειτουργήσει, επίσης, ως αντι-κίνητρο για τους παράνομους μετανάστες»!

Επίσης υπερθεμάτισε ο Κώστας Καραμανλής των προ ημερών δηλώσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δήλωσε, πως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης είναι πλέον μη διαχειρίσιμο από την κυβέρνηση! Στέλνοντας τα ηχηρά του μηνύματα ο πρώην Πρωθυπουργός και λέγοντας:

«Οι παγκόσμιες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας μπορούν να μας δοκιμάσουν όλους. Έχουν τουλάχιστον ένα κοινό σημείο. Καμία χώρα, καμία κυβέρνηση, πόσο μάλλον πολιτικό κόμμα, δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της»!

Όπως επίσης, “αποκάλυψε” ότι:

«Λέγεται ότι βρισκόμαστε μπροστά στο λυκόφως των ηγεσιών! Είναι αλήθεια ότι, σε σύγκριση με τις θρυλικές προσωπικότητες του παρελθόντος, ακόμη και του σχετικά κοντινού παρελθόντος, οι σύγχρονοι ηγέτες φαίνονται να υπολείπονται»!

Τι ακριβώς δεν κατάλαβε από τα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Δεν αναγιγνώσκει, ότι προ των ραγδαίων εξελίξεων ο Κώστας Καραμανλής προβάλλει την Πρωθυπουργία σε Οικουμενική Κυβέρνηση κοινής αποδοχής;

Δεν το έχουμε ζήσει ξανά κατά το παρελθόν;

Για το λόγο αυτό εκτιμούμε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς “τα βρίσκει” με τον Κώστα Καραμανλή! Που σε αυτήν την περίπτωση – ενδεχομένως – ο Κώστας Καραμανλής να μην αρνηθεί την ΠτΔ στον Αντώνη Σαμαρά, που διακαώς επιθυμεί και που του αρνείται πεισματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Αυτή δε, η “Σαμαρική” πτέρυγα στη ΝΔ συνεχώς διευρύνεται και δημιουργείται το πολιτικό υπόβαθρο για να γίνει ΠτΔ ο Αντώνης Σαμαράς!

Και πιστεύω θα συμφωνήσετε, πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, είναι από τους πιο σοβαρούς και άξιους Υπουργούς της κυβερνήσεως! Ο κ. Μάκης Βορίδης λοιπόν, τάχτηκε υπέρ της επιλογής για την Προεδρία της Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά! Αφού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τηλεοπτικό σταθμό είπε:

«Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλε ι- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παράταξης»!

Έτσι, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Πάμε σε εκλογές Κυριάκο;

Με δεδομένο ότι η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν φουντώσει τα σενάρια για το ποιος ή ποια θα τον διαδεχθεί. Σκέψεις του Πρωθυπουργού, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχουν εκνευρίσει πέραν της βάσης του κόμματος και τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ! Από τη στιγμή που δεν μπορούν να δεχτούν επ΄ ουδενί λόγω την Άννα Διαμαντοπούλου, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (πρώτης προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας), τον Παναγιώτη Πικραμμένο (σημερινό Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης) και άλλα ονόματα που “παίζουν” από το περιβάλλον του Έλληνα Πρωθυπουργού!

Με αυτά και με τα άλλα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάει σύντομα σε εκλογές με την απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ! Και ακολούθως θα προκηρύξει νέες εκλογές, με νέο εκλογικό νόμο, της ενισχυμένης αναλογικής!

Βλέπετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διδάχτηκε πολλά από τον Αλέξη Τσίπρα!

Προπομπός πολιτικών εξελίξεων ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος;

Πριν όμως οδηγηθούμε σε εκλογές, που ναι μεν πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως θα κερδίσει η ΝΔ, αλλά ποτέ κανένας δεν γνωρίζει, εξετάζει ο Πρωθυπουργός τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της απλής αναλογικής! Αφού ούτε τον Αλέξη Τσίπρα εξυπηρετεί ετούτη τη στιγμή, γιατί εάν ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η αμφισβήτηση του Αλέξη Τσίπρα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους – και είναι πολλοί αυτοί – θα γιγαντωθεί, μη αντέχοντας νέα εκλογική ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ! Όταν ήδη βλέπουν το φως της δημοσιότητας σενάρια αντικατάστασής του, μετά και το πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα – όπως του καταμαρτυρούν – της αποχώρησής του δηλαδή από τα μισά (“στρίβειν διά του αρραβώνος”) της πορείας για το Πολυτεχνείο!

Έτσι ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, προαλείφει το έδαφος, “γενναίας” απόφασης του πρώην Πρωθυπουργού, λέγοντας προχτές σε τηλεοπτικό σταθμό:

«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε αυτή την στιγμή να βγει και να πει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, να το συζητήσουμε αυτό πιο είναι, να γίνει διάλογος και να υπάρξει και συναίνεση.

Η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε κυβερνήσεις. Θα περίμενα μια τέτοια υπεύθυνη τοποθέτηση και προσωπικά θέλω να δω ποια θα είναι η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο κ. Τσίπρας έχει τινάξει στον αέρα πολλές φορές θέματα για τα οποία ισχυριζόταν ότι ήταν θέσεις και αρχές για το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είναι έτσι η πρώτη φορά που θα μεταβάλει στάση. Και αυτή τη φορά καλά θα κάνει να το κάνει και να μεταβάλει στάση. Θα κάνει καλό και στη χώρα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την περιπέτεια των διπλών εκλογών που δεν θα έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξουν διπλές εκλογές είναι να συναινέσει ο κ. Τσίπρας σε ένα άλλο εκλογικό νόμο αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος»!

Πιστεύετε λοιπόν, πώς μπροστά στον “κίνδυνο” Κώστα Καραμανλή, θα τα βρούνε Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας;

Τι θα πουν όμως οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα πουν οι “53” του Ευκλείδη Τσακαλώτου;;

loading...