Απροκάλυπτα προκλητικός ο Τούρκος Πρέσβης: «Η Ε.Ε δεν είναι σημαντικός παίκτης στο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης»


Ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, υποβαθμίζει και επικρίνει το ρόλο που παίζουν η ΕΕ και ορισμένα κράτη μέλη στη διένεξη για το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα του με τη Λιβύη.

Τη διαμαρτύρια του για τις ελληνικές εδαφικές διεκδικήσεις γύρω από το Καστελόριζο εξέφρασε ο Τούρκος Πρέσβης στη Ελλάδα Μπουράκ Οζουγκεργκίν μιλώντας στο περιοδικό Politico. «Πως μπορεί ένα μικρό νησί να διεκδικεί μια θαλάσσια περιοχή 400 φορές το μεγέθός του στη Μεσόγειο;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρέσβης της Άγκυρας στην Ελλάδα εμφανίστηκε επικριτικός και σε σχέση με το ρόλο που παίζουν η ΕΕ και ορισμένα κράτη μέλη στη διένεξη για το μνημόνιο που υπέγραψε η χώρα του με τη Λιβύη. «Μην πιστεύετε τα κόλπα με τους καπνούς και τα καθρεπτάκια που χρησιμοποιούν αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι από την επιμονή της Τουρκίας να προστατεύει τα δικαιώματά της, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων… Η ΕΕ δεν είναι σημαντικός παίκτης σε αυτή την υπόθεση», τόνισε με νόημα συμπληρώνοντας πως δεν είναι σκόπιμο να καταθέτουμε απόψεις που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :