«Bόμβες» Ερντογάν: «Θα στείλω ενισχύσεις στη Λιβύη» – «Εάν χρειαστεί θα κλείσω το Ιντσιρλίκ»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε δηλώσεις βόμβα προχώρησε ο Ερντογάν πριν λίγο. Δήλωσε πως είναι έτοιμος να στείλει βοήθεια στη Λιβύη, (στρατιωτική εννοεί), να ενισχύσει και με άλλα UAV τα Κατεχόμενα, ενώ είπε πως εάν είναι απαραίτητο την βάση του Iντσιρλίκ!

Ταυτόχρονα δεν έχουν τέλος οι απώλειες των Τούρκων στη Λιβύη. Ο LNA πολιορκεί τους τζιχαντιστές στη Τρίπολη, με τους μαχητές του GNA να οπισθοχωρούν συνεχώς.

Μάλιστα οι δυνάμεις του Χαφτάρ διέλυσαν αρκετά τουρκικά τεθωρακισμένα Kirpi όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει cargo στη Τρίπολη, όπου μεταφέρουν όπλα και UAV. Αυτά για άλλη μία φορά πέρασαν από την Ελλάδα όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη. Αλήθεια, τι κάνει η Αθήνα; Γιατί δεν κατεβάζει τα αεροπλάνα για έλεγχο;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΜΝΕΖ

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, σε ομιλία του στο “4ο Εργαστήρι Ενέργειας Αr Ge” ανέφερε ότι έχει γίνει συμφωνία με τη Λιβύη για τη θαλάσσια δικαιοδοσία και πέρασε από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε στην διαδικασία αποστολής στα ΗΕ και κοινοποίησης. Μετά που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αδειοδότησης έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτιμώ ότι τους πρώτους μήνες του 2020 θα ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία”, ανέφερε.

loading...