Bόμβες Τράγκα: Ο προϋπολογισμός του 2020 θα είναι για μια χρονιά που η χώρα θα περάσει από συμπληγάδες πέτρες

Την εθνική ομοψυχία που επέδειξαν οι αρχηγοί των κομμάτων στη χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό σε ό,τι αφορά τα εθνικά μας θέματα και τις προκλήσεις Ερνογάν κατέδειξε στη σημερινή του εκπομπή ο Γ. Τράγκας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο προϋπολογισμός για το 2020 ψηφίστηκε χθες το βράδυ με τους πολιτικούς αρχηγούς να συναγωνίζονται για το ποιος ήταν πιο αξιόπιστος.

Μειώθηκε η ανεργία και οι δείκτες δείχνουν σταδιακά να ανακουφίζουν τους πολίτες. Ακούσαμε ότι αυξήθηκε η απασχόληση και ότι ξεφύγαμε από το μνημόνιο.

Ο υπουργός εργασίας προσπαθεί να μειώσει την ανεργία στο 15% έναντι του 17% και από τα νούμερα φαίνεται να μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Όμως, ενώ οι αριθμοί ευημερούν ενώ οι άνθρωποι δυστυχούν.

Όλοι οι αρχηγοί κατέδειξαν χαμηλούς τόνους και διάθεση συναίνεσης και εθνική ομοψυχία για εθνική ενότητα για τα εθνικά θέματα ανεξαρτήτως μικροδιαφορών.

Σε λίγο έρχεται το 2020. Το 2010 μπήκαμε στο καταστροφικό μνημόνιο εξαιτίας πολιτικών επιλογών και εξαιτίας ατέλειωτων «ναι» σε όλα των βουλευτών που είπαν στην Τρόικα και τους θεσμούς.

Ο «Προϋπολογισμός περνά από συμπληγάδες πέτρες αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα ο δε κος Τσίπρας είπε να αποφύγουμε τους αιχμηρούς τόνους.

Η Βουλή έχει να αντιμετωπίσει το μέτωπο των μεταναστών και να βρει επενδυτές για την Ελλάδα σε συνθήκες που δεν είναι φιλικές προς τους επενδυτές .Συγχρόνως η κυβέρνηση έχει να λύσει και το ζήτημα του Ερντογάν και της επεκτατικής του διάθεσης.

Η κρίση επέδρασε στην αγορά εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση, τη μετανάστευση και την υγεία.

Το κράτος οφείλει να σταθεί ενωμένο προκειμένου να δούμε αν ο σουλτάνος θα αντέξει τα μέτωπα που θα έχει να αντιμετωπίσει εις βάρος του.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να τονίσει πως οι στρατιωτικές βάσεις της Κρήτης έχουν μεγαλύτερη αξία από τη βάση του Ιντσιρλίκ όταν θα πάει στην Αμερική».

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή ο Γ. Τράγκας ανέφερε ασφαλώς πως η εικόνα της Χρυσής Αυγής είναι απωθητική η πρόταση όμως του εισαγγελέα στέκεται στα ποινικά δεδομένα καθώς δεν αποδεικνύεται αν εκτός του ΡΟΥΠΑΚΙΆ είχε και άλλος ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα. Ασφαλώς οι Χρυσαυγίτες είναι φασίστες αλλά δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις όλους για δολοφόνους. Η σκοπιμότητα δεν αντικαθιστά τη δικαιοσύνη και όπως φαίνεται για τα 65 στελέχη που διώχτηκαν υπήρχε πολιτική δολιότητα. Απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες ακόμη και ο Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Τράκας.

Η σημερινή εκπομπή του Γ. Τράγκα ήταν αφιερωμένη στην υγεία και είπε χαρακτηριστικά «Χωρίς υγεία όλα είναι μηδενικά. Όσα λεφτά κι αν έχεις όλα είναι μηδενικά χωρίς την καλή υγεία. Στην Ελλάδα έχουμε τους καλύτερους επιστήμονες και γιατρούς. Η λευκή μπλούζα στην Ελλάδα είναι αξιοσέβαστη. Έχουμε ένα θαυμάσιο ιατρικό προσωπικό που ορέγονται όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Στην Αμερική διαπρέπουν οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων αλλά το κακό είναι ότι φεύγουν κατά κύματα λόγω μνημονίου και οικονομικής ισοπέδωσης στο εξωτερικό. Κατά κύματα φεύγουν ακόμη και οι οδοντογιατροί σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Η οικονομική κατοχή διέλυσε το σύστημα υγείας και η Ελλάδα ματώνει. Μισό εκατομμύριο Έλληνες βρίσκονται στο εξωτερικό γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου μας έβαλαν στο μνημόνιο πριν 10 χρόνια και η χώρα ισοπεδώθηκε.

Η Ελλάδα δέχτηκε πλήγματα πολέμου σε όλους τους τομείς. Έχασε τα νιάτα της και κανείς από το πολιτικό προσωπικό δε λύγισε και δε μετάνιωσε λέγοντας πάντα «ναι» στην Ελληνική Βουλή αφήνοντας τους Έλληνες να φύγουν από την πατρίδα».

Αξίζει να σημειωθεί όπως είπε ο Γιώργος Τράγκας πως «600.000 άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων έφυγαν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη. Το φάρμακο της λιτότητας βελτίωσε τους δείκτες της οικονομίας αλλά τσάκισε το προσδόκιμο ζωής. Μη λησμονούμε πως η υγεία είναι βασικό στήριγμα της άμυνας. Δεν μπορείς να αντέξεις σύγκρουση με τον κακόβουλο γείτονα (Τουρκία) υπό ανάλογες συνθήκες μην έχοντας στρατό και εφεδρείες. Επίσης, η κρίση έφερε υπογεννητικότητα καθώς η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να συντηρήσει τον εαυτό της και να διατηρήσει την περιουσία της».

Συνεχίζοντας είπε ο Γ. Τράγκας «Στη Βουλή οι βουλευτές είπαν «ναι» σε όλα βάζοντας τον Έλληνα σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση με τους «δήμιους να του κόβουν το κεφάλι». Ένα τμήμα του λαού έπρεπε να εκτελεστεί εσκεμμένα με συνθήματα ψεύτικα. Τους δυσφήμισαν ενώ έφυγαν επιχειρήσεις στα Βαλκάνια ή έκλεισαν. Αυτό συνέβη και στον τομέα της υγείας. Η κατά κεφαλήν δαπάνη είναι 1.500€ ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι 3.000€».

Αναφορικά με τα φάρμακα ο Γ. Τράγκας είπε «Στην Ελλάδα έχουμε γενόσημα ενώ σε στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγο και τις Σκανδιναβικές χώρες φάρμακα υψηλών προδιαγραφών».

Το Υπουργείο Υγείας, όπως είπε ο Γ. Τράγκας, αρνήθηκε να πάνε στο εξωτερικό παιδιά με δύσκολες ασθένειες όπως αυτή του Παναγιώτη- Ραφαήλ

Στη διάρκεια της κρίσης η θνησιμότητα παρουσίασε συνθήκες επιδείνωσης.

Τώρα που μπαίνει το 2020 το μνημόνιο δεν δραπέτευσε από την Ελλάδα και συμπορευόμαστε ακόμη.

Ένα στα δέκα νοσοκομεία δεν έχει τους ανάλογους πόρους να συντηρηθεί. Η τακτική των άτυπων πληρωμών συνεχίζει να υφίσταται.

Τα νοικοκυριά συνεχίζουν να καταστρέφονται καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την «κακιά αρρώστια» – καρκίνος.

Επίσης, τα νοσοκομεία έχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις καθώς και έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Ένας νοσηλευτής για δεκάδες ασθενείς λόγω ελλείψεως χρημάτων καθώς τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στα γερμανικά ταμεία

Τα μηχανήματα παραμένουν ανενεργά καθώς οι πολιτικοί δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό τομογράφων και τα ΜΜΕ έχουν ξεχάσει εντελώς την τραγική εικόνα που υπάρχει εντός τους και το φλέγον θέμα των ράντζων.

Δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά, συντήρηση μηχανημάτων και επάνδρωση των ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα επί μνημονίου όποιος δεν έχει ζεστό χρήμα πεθαίνει. Το πολιτικό προσωπικό δεν επιτρέπει να λυθούν τα χέρια των γιατρών και να εισέλθουν έσοδα προς όφελος του ασθενούς.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία εν καιρώ ειρήνης αναφέρουν ανατριχιαστικά στοιχεία καθώς τα νοσοκομεία τελούν υπό διάλυση. Στα νησιά του Αιγαίου δίνεται περισσότερη βαρύτητα μέσω των ΜΚΟ στους πρόσφυγες παρά στους ντόπιους ασθενείς.

Δεν είμαστε ρατσιστές και αφιλόξενος λαός αλλά το να μη δίνεις κίνητρα στις Ελληνίδες γυναίκες να γεννούν θα είναι εις βάρος της χώρας.

Στο Δρομοκαΐτειο οι συνθήκες όπως και στον Ευαγγελισμό είναι άθλιες και τόσο οι γιατροί όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν άθλο προκειμένου να προσφέρουν έργο. Συγκεκριμένα στο Δρομοκαΐτειο περιθάλπουν αστέγους, πεινασμένους, μετανάστες και ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα χωρίς να έχουν καν απορρυπαντικά για την καθαριότητα και στοιχειώδη υγιεινή. Τέλος, οι καρκινοπαθείς αφήνονται στην τύχη τους χωρίς έγκαιρη χημειοθεραπεία καταδικάζοντας τους στον θάνατο».

loading...