Κάποιος μας κάνει πλάκα: Παρέμβαση Κ.Μητσοτάκη για την… «κλιματική αλλαγή» στον δείπνο των 27!

Την ώρα που τα τουρκικά γεωτρύπανα είναι έτοιμα να τρυπήσουν έξω από την Κρήτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει σημαντικότερα πράγματά να ασχοληθεί από την ελληνική κυριαρχία, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών για την κλιματική αλλαγή και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «European Green Deal», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σημαντική και φιλόδοξη».

Είπε επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «απαιτείται Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης από τον οποίο, όπως γίνεται κατανοητό, όλοι θέλουν μερίδιο, αλλά οι περιοχές που παράγουν λιγνίτη ή/και άνθρακα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο δείπνο των «27», επισήμανε επίσης, ότι «το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη υπαρκτό στον Νότο, και στις προτάσεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμπεριλάβει τη διάσταση της πολιτικής προστασίας με ενίσχυση και του RESCEU».

Πάντως τόσο για την κλιματική αλλαγή όσο και για τι τουρκικές γεωτρήσεις οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να έχουν το ίδιο βάρος… δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να συνδυάσει τα δύο θέματα, ελληνοτουρκικά με κλιματική αλλαγή, υιοθετώντας τη γραμμή Βαρουφάκη και καλώντας το Συμβούλιο να καταδικάσει την τουρκική δραστηριότητα για… περιβαλλοντολογικούς λόγους.

loading...