Καλαμάτα: Μετανιωμένη δηλώνει η 24χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια

Μετανιωμένη δηλώνει η 24χρονη που πέταξε το μωρό της σε κάδο σκουπιδιών μέσα σε χάρτινη σακούλα στην Καλαμάτα και τώρα θέλει το μωρό της πίσω. Η γυναίκα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελέα, όπου θα της απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ ήδη εξετάστηκε από ψυχίατρο.

Το μωρό, που γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, εξετάστηκε αμέσως από γιατρούς του νοσοκομείου και, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος, είναι σε καλή γενική κατάσταση, με ίκτερο, χωρίς εμφανή εξωτερικά στοιχεία κακοποίησης. Οδηγήθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όπου ενυδατώνεται με ορό και σιτίζεται. Παράλληλα, έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις.
Από την πρώτη στιγμή τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα για τον εντοπισμό της γυναίκας που το γέννησε. Οι γιατροί που το παρέλαβαν διαπίστωσαν ότι στον ομφάλιο λώρο του μωρού υπήρχε ακόμη το «μανταλάκι» και κατάλαβαν ότι είχε γεννηθεί στο νοσοκομείο. Παράλληλα, η κουβερτούλα με την οποία ήταν τυλιγμένο είχε αγορασθεί τις προηγούμενες ημέρες από φαρμακείο κοντά στο νοσοκομείο.

Μέσα σε μια ώρα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν την 24χρονη, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε έρθει στην Ελλάδα από τη χώρα της, ενώ ήταν φιλοξενούμενη σε σπίτι ομοεθνών της.

Το προηγούμενο Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, γέννησε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης πήρε εξιτήριο και έφυγε μαζί με το μωρό της. Κατευθείαν πήγε στο ΚΤΕΛ και έφυγε με λεωφορείο για την Αθήνα, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθησε να το αφήσει κάπου, αλλά δεν μπόρεσε. Έτσι, επέστρεψε στην Καλαμάτα και λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματααποφάσισε να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια είχε σκοπό να φύγει σύντομα από την πόλη.

Στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη της, ενώ στη συνέχεια δήλωσε μετανιωμένη, λέγοντας πως θέλει πίσω το μωρό. Υποστήριξε ότι το έκανε γιατί δε θα μπορούσε να το μεγαλώσει… Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα παιδοκτονίας και σήμερα θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας.Η 24χρονη έχει ήδη εξετασθεί από ψυχίατρο χωρίς να προκύπτει κάτι, ενώ το αγοράκι αναμένεται να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα.

Πηγή: tharrosnews.gr

loading...