Ο στενός σύμβουλος και «φωνή» του Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει «αναθεώρηση συνόρων το 2023»!

Σε μια συμβολική ανάρτηση που προαναγγέλλει αλλαγές και αναθεωρήσεις συνόρων, προχώρησε  ο στενός φίλος και σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραχήμ Καραγκιούλ.

Ανάρτησε tweet  με selfie έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο υπεγράφη η συνθήκη της Λωζάνης γράφοντας  «Εδώ στο ξενοδοχείο αυτό στις 25/7/1923 υπογράφηκε η συνθήκη της Λωζάνης. Εδώ είμαι σήμερα. Το 2023 θα είμαι πάλι εδώ. Μια παρένθεση έκλεισε».

Ο Καραγκιούλ, όπως πάντα, συνοδεύει τον Ερτντογάν στο παγκόσμιο φόρουμ για τους πρόσφυγες το οποίο διεξάγεται στη Γενεύη το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου.΄

Άσχετα με το αν έκανε ένα ιστορικό λάθος καθώς η Συνθήκη υπεγράφη την 24 Ιουλίου 1923, ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ με την ανάρτησή του αυτή εκφράζει την τουρκική κυβερνητική πολιτική και τον σκοπό εκπλήρωσης του λεγόμενου «Εθνικού Όρκου» μέχρι το 2023, χρονιά επέτειος της ίδρυσης της «Τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Καραγκιούλ δεν είναι ένα τυχαίο άτομο, είναι ο εκφραστής της ερντογανικής πολιτικής. Εν ολίγοις, ο Καραγκιούλ συσκέπτεται με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, συναποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις του τουρκικού κράτους και ο Καραγκιούλ τις ανακοινώνει ανεπίσημα (αλλά ουσιαστικά) στην εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην χώρα.

Η Yeni Safak έχει έγκυρο ρεπορτάζ, διότι απλούστατα ανακοινώνει όντως τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης και τα σχέδιά της.

loading...