Πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για το 2018 και το πρώτο δίμηνο του 2019 – Ποιους αφορούν

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Στις 11 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι αποζημιώσεις τόσο του πολυαναμενόμενου 10%, που υπολειπόταν για να εξοφληθεί το έτος 2018 όσο και των δύο πρώτων μηνών του 2019 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr.

Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες των αγροτών με αποτέλεσμα χιλιάδες εξ αυτών να βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναμονή.

Ποιους αφορά

Ειδικότερα, η αποπληρωμή του 10% για ζημιές του 2018 αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΛΓΑ για όλα τα είδη των καλλιεργειών που έχουν υποστεί καταστροφές. Τα χρήματα που θα δοθούν την ίδια ημέρα για τις ζημιές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 καλύπτουν τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια).

Πήρε ΦΕΚ

Ο ΕΛΓΑ, υπό την καθοδήγηση πλέον του νέου διοικητή του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζου κίνησε γρήγορα τις διαδικασίες αμέσως με αποτέλεσμα να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης), για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία πήρε ΦΕΚ. Να σημειωθεί ότι για να ξεμπλοκάρουν τα ποσά απαιτείται πρώτα να υπογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση και έπειτα να προχωρήσουν οι πληρωμές των αγροτών.

Πηγή: real.gr

loading...