Τζιμπουτί: Επέστρεψε ο Έλληνας υποπλοίαρχος μετά από 100 ημέρες ομηρίας – «Επίτηδες το φαλίρισε, τώρα τι τα έκανε τα λεφτά, δεν ξέρω…» (βίντεο)

Ο υποπλοίαρχος Αργύρης Τσαγκρής πατάει τα πάτρια εδάφη μετά από 100 ημέρες ομηρίας

Ο υποπλοίαρχος Αργύρης Τσαγκρής είναι ο πρώτος από τους 5 ναυτικούς που επιστρέφει από το πλοίο «Πτολεμαίος», που βρίσκεται υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας ανοιχτά του Τζιμπουτί. Tη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου επέστρεψε στην Ελλάδα, καθώς ήταν όμηρος από τα μέσα Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους τέσσερις ναυτικούς.

Οι προσπάθειες του υπουργείου Ναυτιλίας συνεχίζονται για την απελευθέρωση των τεσσάρων ναυτικών, που κρατούνται όμηροι από τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, τρία μίλια από το λιμάνι του Τζιμπουτί.

Οι Έλληνες ναυτικοί αιχμαλωτίστηκαν στα δύο φορτηγά πλοία «Πτολεμαίος» και «Αρίμπας» (σ.σ.: 2 στο ένα πλοίο, 3 στο άλλο), όταν κατασχέθηκαν από τις Αρχές του Τζιμπουτί λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

«Ακόμα δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Οπωσδήποτε είμαι ο πιο τυχερός από όλους και ξεκινά ένας αγώνας αυτήν τη στιγμή για να μπορέσουμε να βγάλουμε και τους άλλους Ελληνες και Φιλιππινέζους που βρίσκονται στο βαπόρι» αναφέρει ο ίδιος.

Ο υποπλοίαρχος αντιμετώπιζε όλο αυτό το διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας. «Η κατάσταση υγείας του ανθρώπου μας είναι επιβαρυμένη. Επίσης και η υγεία του άλλου υποπλοίαρχου που είναι εκεί δεν είναι σε καλή κατάσταση» σχολιάζει στην κάμερα του Open TV ο σύμβουλος της οικογένειας Τσαγκρή.

Η οδύσσεια των υπολοίπων συνεχίζεται. Απευθύνουν δραματική έκκληση, καθώς ζουν σε άθλιες συνθήκες και με λιγοστά τρόφιμα και φάρμακα. Εδώ και τρεις μήνες οι Ελληνες ναυτικοί θαλασσοδέρνονται τρία μίλια μακριά από το λιμάνι του Τζιμπουτί εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη.

Ο κ. Τσαγκρής σχολιάζει: «Κάποιο κακό παιχνίδι παίζεται. Επίτηδες το φαλίρισε, τώρα τι τα έκανε τα λεφτά, δεν ξέρω…Έχω τα κατασχετήρια στα χέρια μου και χρωστάει σε διάφορες εταιρείες κυρίως πετρελαϊκές 2,750… για εκατομμύρια μιλάμε».

Ένας από τους προμηθευτές του πλοίου μίλησε αποκλειστικά στο Οpen TV : «Παρέχουμε κάποιες υπηρεσίες για τις οποίες δεν έχουμε πληρωθεί και αναγκαστικά έχουμε και εμείς τους ανθρώπους μας επάνω εγκλωβισμένους. Έχουμε ήδη κινηθεί νομικά κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας». Αυτή η Πρωτοχρονιά θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Αργύρη Τσαγκρή, καθώς κατάφερε να αποδράσει από τον εφιάλτη που ζούσε…

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV

loading...