Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει από την Ελλάδα, ένας μετανάστης: Κατηγορεί το Λιμενικό

Όπως διαβάσαμε στην dimokratiki.gr,
πρόσφυγας που πλέον ζει στην Σουηδία ο οποίος βρισκόταν σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες, κατά την διάρκεια καταδίωξης από το Λιμενικό Σώμα, τραυματίστηκε.

Ο πρόσφυγας από την Συρία ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο για την βλάβη που έπαθε. Να σημειωθεί ότι το Λιμενικό είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε ύποπτο σκάφος το οποίο κινητοποίησε και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, δόθηκαν πολλές προειδοποιήσεις στον χειριστή για να σταματήσει το σκάφος.

Ο διακινητής μεταναστών προσπάθησε να ξεφύγει από το Λιμενικό με επικίνδυνους ελιγμούς. Το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικές βολές από απόσταση ασφαλείας, προκειμένου να σταματήσει το σκάφος.

Τελικά το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη. Μέσα στο σκάφος και σε όχι εμφανές σημείο, βρίσκονταν κάποιοι μετανάστες εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν όπως διαβάσατε και στην αρχή του άρθρου.

Ο ένας από τους δύο τραυματίες που επέβαινε στο σκάφος του διακινητή, τώρα ζητά αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο, η οποία φτάνει τις 100.000 ευρώ όπως διαβάσατε προηγουμένως.

loading...