Βουλγαρικό «κάζο» στους Σκοπιανούς: Στα βουλγαρικά συννενοήθηκαν ο Μπ.Μπορίσοφ και ο πρόεδρος του VMRO Χρ.Μικόφσκι

Εκτός από τα.. διαβήματα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να περάσεις ένα μήνυμα στη διεθνή πολιτική, κάτι που δυστυχώς αγνοεί πλήρως η ελληνική πολιτική και διπλωματία.

Οι Βούλγαροι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα, (σε αντίθεση με την Ελλάδα που την αποδέχτηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών). Τι έκαναν λοιπόν; Δεν έφεραν διερμηνείς στη συνάντηση του Μπ.Μπορίσοφ με τον αρχηγό της σκοπιανής αντιπολίτευσης.

Ένα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, «άναψε» φωτιές στα Σκόπια.

Το βίντεο εμφανίζει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, και πρόεδρο του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μικόφσκι, να συνομιλεί απταίστως την βουλγαρική, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Στην αρχή του βίντεο ο Μπορίσοφ αναφερεται στη γνωριμία του με τον Μικόφσκι, ενώ στη συνέχεια τον ρωτάει ευθέως εάν ο ίδιος και το κόμμα του, υποστηρίζει το Σύμφωνο Φιλίας και Γειτονίας που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Ο Μικόσφκι, απαντάει πως: «Όλα όσα μπορεί να είναι θετικά και για τις δύο πλευρές, για τη “Μακεδονία” και τη Βουλγαρία, την υποστηρίζουμε δεν πρέπει να υπάρχουν διλήμματα εδώ» χωρίς βέβαια να υπάρχει διερμηνέας ανάμεσα στους δύο άντρες.

ΜΜΕ στη Βουλγαρία αναφέρονται καυστικά στη συνάντηση Μπορίσοφ – Μικόφσκι, λέγοντας πως οι δύο άντρες συνομίλησαν μεταξύ τους στα βουλγαρικά χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα. Η Σόφια δεν αναγνωρίζει επίσημα «μακεδονική» γλώσσα, την οποία τη θεωρεί διάλεκτο της βουλγαρικής γλώσσας.

loading...