Στρατοδικείο το Κομάντο με τη video – σέλφι και το Μακεδονία Ξακουστή


Στρατοδικείο το Κομάντο με τη video- σέλφι και το Μακεδονία Ξακουστή – Το βίντεοείχε προκαλέσει σάλο και το ΓΕΣ είχε διατάξει έρευνα

Mετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του συμβάντος ο κρητικός Αλεξιπτωτιστής «έφαγε» έξι ημέρες κράτηση από τον διοικητή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών.

Στις 5 Νοεμβρίου (αύριο) αναμένεται να εκδικαστεί στο Στρατοδικείο Λάρισας η υπόθεση του Σφακιανού, πρώην καταδρομέα, Μανώλη Μπούχλη, ο οποίος τον Μάρτιο του 2019 είχε ανεβάσει βίντεο στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος που είχε πραγματοποιήσει με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Το βίντεο αυτό είχε προκαλέσει σάλο καθώς το ΓΕΣ είχε τότε προχωρήσει σε διοικητική εξέταση του θέματος, μια ενέργεια που πυροδότησε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων, όπως γράφει σε δημοσίευμά του το Flashnews.gr.

Περίπου 8 μήνες μετά, ο Μανώλης Μπούχλης που πλέον έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, έλαβε κλητήριο με το οποίο καλείται να κάτσει στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας στις 5 Νοεμβρίου για την υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews στο κλητήριο αναφέρεται ότι δικάζεται για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.


Πηγή: https://www.armyvoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :