Ο Γ.Κουμουτσάκος «καθησυχάζει» το Spiegel για το μεταναστευτικό: «Δεν θα υπάρξουν σκληρές εικόνες από την Ελλάδα»

Όπως φαίνεται στην ελληνική κυβέρνηση το κύριο μέλημα τους είναι το επικοινωνιακό προφίλ της χώρας στο εξωτερικό κι όχι η προστασία των Ελλήνων από την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών.

«Από την Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν εφεξής σκληρές εικόνες», δηλώνει ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναλύοντας το νέο σχέδιο για το μεταναστευτικό, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Με λίγα λόγια θα τους έχουμε στα «όπα-όπα» κι ας πεινούν οι Έλληνες.«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προσφυγική ροή και θέλει να χτίσει κλειστούς προσφυγικούς καταυλισμούς», γράφει το περιοδικό παραθέτοντας την συνέντευξη του Γ. Κουμουτσάκου.
Ο Έλληνας υπουργός προειδοποιεί ότι η κατάσταση με το προσφυγικό θα μπορούσε να τεθεί εκτός ελέγχου.
Για τις απειλές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τις πύλες πλημμυρίζοντας την Ευρώπη με εκατομμύρια πρόσφυγες , ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι:  «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο επίμονος. Δεν είναι μόνο το περιεχόμενο, αλλά και η συχνότητα των απειλών που μας ανησυχούν. Ειδικά, καθώς διατυπώνονται σε μια εποχή που οι σχέσεις ΕΕ και Τουρκίας δεν είναι οι καλύτερες. Δεν θα δραματοποιήσω ούτε θα υποτιμήσω τον κίνδυνο. Αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστούν για όλα τα σενάρια», τόνισε και πρόσθεσε:

«Αλλάξαμε τον νόμο περί ασύλου, προκειμένου να επιταχύνουμε τις αποφάσεις και να διαχωρίσουμε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία από εκείνους που πρέπει να φύγουν. Στοχεύουμε σε χιλιάδες επαναπατρισμούς τους προσεχείς μήνες. Ενισχύουμε επίσης την προστασία των συνόρων μας.

Αυτό έχει ύψιστη προτεραιότητα. Η νέα μας φιλοσοφία συνδυάζει τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια των χωρών. Μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: δημοκρατική αυστηρότητα».

loading...