SILLY WALK, SILLY TALK, SILLY EDUCATION΄S SMOKE!

TΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ, ΑΥΤΗΝ ΜΗΡΥΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ …ΑΤΜΙΖΟΥΝ!

2 BINTEO

«Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;

Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί,
οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;

Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.

Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά;

Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για “προβληματικά παιδιά”. Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.

Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης».

Αυτή είναι η «ανακοίνωση» που έκαναν οι νεαρές «ακτιβίστριες» της στο άνωθεν βίντεο εμφαινομένης «καλλιτεχνικής επέμβασης» (sic, μάλλον παρέμβασης θα ήθελαν να πουν)

Το υπο-κριτικό «Παιδαγωγικό» Ινστιτούτο μπορεί να είναι υπερήφανο για την άθλια παράσταση που κάποια κορίτσια διάλεξαν να δώσουν αφήνοντας μια «υπο-κριτική»

κακογραφία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Γιατί στο πιό πάνω «ανακοινωθέν» που εξέδωσαν περιέχεται όλη η χολή του Αντιπαιδαγωγικού Ινστιτούτου για τον πατριωτισμό και την αγάπη των μαθητών στα υψηλά ιδεώδη.

Όμως η παράσταση ήταν άθλια από πάσης απόψεως. Πρώτα από όλα από από άποψη τέχνης. Διότι ότι όταν μιμείται κάποιος τεράστιους καλλιτέχνες όπως οι Monty Pythons, φροντίζει να μελετήσει πολύ καλά το μιμούμενο έργο, ώστε να παραχθεί μεν αντίτυπο αλλά να μην παραχθεί κακέκτυπο όπως στην περίπτωση των 10 «μαθητριών».

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΑ BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...