Χρήστος Μαντζιάρης : Είναι αλήθεια ότι η φυματίωση σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταδόθηκε από τον γιατρό του πλοίου που υπηρετεί παράλληλα και σε καταυλισμό εισβολέων, δηλαδή σε hot spot;
Υποβόσκει στην Ελλάδα μία τεράστια ανησυχία και αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον που μεγαλώνει την καθολική διάθεση γι’ αντίδραση. Μια αντίδραση που όταν έλθει, γιατί θα έλθει, όπως προείπαν και διάφοροι Άγιοί μας, θα ισοπεδώσει τα πάντα γιατί απλούστατα «ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται». Μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στους αστάθμητους πολιτικούς συμβαίνει το αντίθετο της πραγματικότητος.

Πολλοί πολίτες είναι αυτοί που ανησυχούν και πολλοί θέλουν να δώσουν κύρος στις πληροφορίες που έχουν ή να διαδώσουν κάποιο νέο που έμαθαν σε όσους περισσότερους γίνεται, λόγω της σπουδαιότητός του. Αυτό το κάνουν κυρίως μέσω του facebook. Μέσω facebook έδωσε μια σημαντική πληροφορία κάποια Ελληνίδα, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για ένα θέμα που κανείς δεν το αγγίζει. Το θέμα της φυματίωσης σε πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού. Φημολογείται, σύμφωνα με αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες, ότι το πλοίο αυτό είναι η φρεγάτα «Θεμιστοκλής».

Η Ελληνίδα (δεν αναφέρω το όνομά της) μας πληροφορεί μέσω facebook ότι, οι απόφοιτοι Ιατροί που προέρχονται από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), υπηρετούν υποχρεωτικά μετά την αποφοίτησή τους σε καταυλισμούς εισβολέων.

Μας λέει δηλαδή ότι ο κάθε μουσουλμανάρας ή μεταναστάρας (κατά το «ελληνάρας» ορισμένων) τυγχάνει ιατρικών φροντίδων από ανθρώπους που είναι και επιστήμονες και αξιωματικοί, και των οποίων ο ρόλος είναι τελείως διαφορετικός.

Παρακάτω, θα επανέλθω στο θέμα της υπηρεσίας των στρατιωτικών ιατρών στους καταυλισμούς. Τώρα ας δούμε τι έγραψε η Ελληνίδα για το πρόβλημα της φυματίωσης σε πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Έγραψε τα εξής:

«Μόλις αποφοιτήσουν οι στρατιωτικοί γιατροί κάνουν τριπλή υπηρεσία. Μερικές ημέρες σε hot spot, μερικές ημέρες σε στρατιωτικό νοσοκομείο, να μεταφέρονται τα μικρόβια και οι φυματιώσεις του hot spot και μερικές ημέρες σε στρατιωτική βάση (στρατόπεδο, πλοίο ή μονάδα αεροπορίας, αναλόγως), να ξεκάνουμε και το στράτευμα. Και επειδή το πλοίο δεν ασχολήθηκε ποτέ με λάθρο, όλοι ψυχανεμίζονται ότι το μικρόβιο ήρθε με το γιατρό τους που υπηρετεί στο hot spot.Δεν είναι ότι θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των στρατιωτών και τους απαξιώνουν με το να τους αναγκάζουν να κάνουν την Φιλιππινέζα ενός πληθυσμού με ότι με ό,τι ασθένεια μπορεί κανείς να φανταστεί. Είναι ότι με τα αίσχη τους ξεκάνουν το αξιόμαχο στράτευμα.»Η πληροφορία που μοιράζεται μαζί μας αυτή η Ελληνίδα, εκτός από πολύ σημαντική, φαίνεται ότι είναι άδολη και δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες. Είναι αλήθεια τελικά ότι ο ιός της φυματίωσης μεταδόθηκε στο πλήρωμα του πολεμικού μας πλοίου από τον γιατρό που υπηρετεί παράλληλα και σε hot spot;

Περί υπηρεσίας τώρα των στρατιωτικών γιατρών σε καταυλισμούς ατάκτων εισβολέων. Το ότι υπηρετούν οι στρατιωτικοί γιατροί σε hot spots αναφέρεται και στην ιστοσελίδα των Αποφοίτων της ΣΣΑΣ. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα αυτή, οι στρατιωτικοί γιατροί «εξαναγκάζονται με προφορική διαταγή να υπηρετούν σε αυτά», ενώ τα Φύλλα Πορείας μετακίνησής τους που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί γιατροί αναφέρουν ότι παρουσιάζονται, ενώ δεν παρουσιάζονται, στην πλησιέστερη στρατιωτική Μονάδα που υπάρχει στα hot spot.Επομένως από στο σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων, αν πραγματικά συμβαίνουν, διαπράττονται πολλές και από πολλούς παρανομίες. Κάτι πρέπει να γίνει ώστε οι στρατιωτικοί γιατροί να είναι νομοταγείς. Αμφιβάλλω δε, εάν οι γιατροί αυτοί γράφουν κάπου τα απομνημονεύματά τους! Επίσης, όταν φθάνει η χώρα στο σημείο να χαρακτηρίζεται ο στρατιωτικός γιατρός σαν «κακομοίρης», τότε η κοινωνία έχει ήδη καταρρεύσει, απλά δεν το είπαν στην τηλεόραση!

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και γίνονται δυσκολότεροι. Στην Ελλάδα, στην ορθόδοξη τώρα και ες αεί ορθόδοξη Ελλάδα, ο κοινωνικός συντονισμός έχει χαθεί. Το θέμα της φυματίωσης, αν ισχύει αυτό, σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού σε προπολεμική περίοδο δεν είναι «καμπανάκι», αλλά «καμπάνα» που μας λέει ότι δεν είναι «στραβός ο γιαλός».

Ζούμε στην εποχή των πρωτοφανών γεγονότων που όλο και θα πληθαίνουν.

Χρήστος Μαντζιάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :