Ερωτεύτηκε Βουλγάρα μέσω facebook και εκείνη τον «έγδυσε»

Ροδίτης έπεσε θύμα απάτης 45χρονης Βουλγάρας η οποία του απέσπασε πάνω από 7000 ευρώ
Το «φυσάει και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθε ένας Ροδίτης ο οποίος ερωτεύτηκε μέσω facebook 45χρονη Βουλγάρα και την περίμενε στο νησί για την ξεναγήσει και να της δείξει τις ομορφιές της Ρόδου.

Ωστόσο η πονηρή Βουλγάρα είχε άλλο σκοπό απ’το να έρθει στην Ελλάδα, αφού όπως αποδείχτηκε κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον 7.000 ευρώ από τον Ροδίτη, δίχως να εμφανιστεί ποτέ στο νησί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική, ο εξαπατημένος απεύθυνθηκε στην Δικαιοσύνη, όταν κατάλαβε ότι τα χρηματικά ποσά που έστελνε δήθεν για να μπορέσει η Βουλγάρα να λύσει κάποια οικονομικά θέματα που αντιμετώπιζε και να έρθει στη Ρόδο, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια καλοστημένη απάτη από μέρους της.

Η υπόθεση αυτή έγινε το 2014 ενώ πέντε χρόνια αργότερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε στην 45χρονη Βουλγάρα ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή που κρίθηκε, ερήμην ένοχη, απάτης κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική, το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορούμενη κάλεσε μέσω τηλεφώνου από τη Βουλγαρία τον Ροδίτη στον οποίο είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στη Ρόδο για να τον συναντήσει σε συνέχεια της διαδικτυακής τους γνωριμίας μέσω του facebook και του παρέστησε ψευδώς ότι βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο της Σόφιας με σκοπό να έρθει στη Ρόδο μέσω Αθηνών, αλλά ότι εξαιτίας κάποιων οφειλών που είχε, οι Βουλγαρικές Αρχές δεν της επέτρεπαν να αναχωρήσει από τη βουλγαρική επικράτεια αν δεν πλήρωνε προηγουμένως τα χρέη αυτά.

Στη συνέχεια κι αφού o Ροδίτης επείσθη από τα λεγόμενά της και της απέστειλε υπό μορφή εμβάσματος το ποσό των 860 ευρώ για να τη διευκολύνει, εκείνη του τηλεφώνησε εκ νέου και του παρέστησε ότι δήθεν υπήρχαν κι άλλα χρέη, ότι για το λόγο αυτό η πτήση της είχε αναβλήθεί για το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ότι θα έπρεπε εκείνος να της στείλει κι άλλα χρήματα προκειμένου τελικώς εκείνη να έρθει στη Ρόδο.

Πράγματι, πεισθείς εκ νέου για την αλήθεια των ισχυρισμών της κατηγορουμένης, ο Ροδίτης της απέστειλε με 4 διαδοχικά εμβάσματα μέχρι και το απόγευμα της 5.2.2014 τα ποσά των 1225€, 1400€, 2100€ και 2100€ αντίστοιχα, πράξεις στις οποίες δεν θα είχε προβεί αν γνώριζε την αλήθεια, ότι δηλαδή ουδεν χρέος υπήρχε ικανό να εμποδίσει την έξοδο της κατηγορουμένης από τη Βουλγαρία.

Αποτέλεσμα της ανωτέρω απατηλής συμπεριφοράς της κατηγορουμένης ήταν να υποστεί ο εγκαλών συνολική περιουσιακή ζημία ποσού 7685€ με ισόποσο παράνομο περιουσιακό όφελος της κατηγορουμένης, η οποία καρπώθηκε το ανωτέρω ποσό. Στη συνέχεια, την 6η Φεβρουαρίου 2014 η κατηγορουμένη επιχείρησε εκ νέου να αποσπάσει χρήματα από τον Ροδίτη και συγκεκριμένα του παρέστησε εκ νέου τηλεφωνικώς ότι έπρεπε προτού έλθει στην Ελλάδα να ξεχρεώσει το δάνειο που δήθεν είχαν λάβει οι αποβιώσαντες γονείς της και το οποίο ανήρχετο στο ποσό των 5000€ γεγονός δηλαδή εξ ολοκλήρου ψευδές αφού κανένα τέτοιο δάνειο δεν υπήρχε, ζητώντας του και πάλι να της στείλει χρήματα.

Εντούτοις, η πράξη της αυτή δεν ολοκληρώθηκε για λόγο ανεξάρτητο από τη βούλησή της και ειδικότερα επειδή το θύμα δεν επείσθη για την αλήθεια του εν λόγω ισχυρισμού και δεν προέβη σε περαιτέρω καταβολές.

loading...