Κορυφαίος chef αποκαλύπτει 5 λάθη που κάνεις στην κουζίνα και καταστρέφουν τις συνταγές σου

Η μαγειρική είναι ίσως το αγαπημένο «σπορ» κάθε γυναίκας. Κάθε φορά που μπαίνεις στην κουζίνα σου, απολαμβάνεις το χρόνο που αφιερώνεις εκεί, βάζοντας όλη σου τη μαεστρία για να δημιουργήσεις λαχταριστά αλμυρά ή γλυκά πιάτα για την οικογένεια ή τους φίλους σου.

Ωστόσο, ακόμα κι αν αυτοί σου δίνουν «άριστα», υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να «πέσεις» σε παγίδες, που λανθασμένα πιστεύεις ότι είναι ο σωστός τρόπος για να πετύχεις μια συνταγή ή που αγνοείς εντελώς.

Ένας κορυφαίος chef από την Ιταλία, ο Davide Incardona, μιλώντας στη Daily Mail της Αυστραλίας αποκάλυψε πέντε από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι και παράλληλα έδωσε τις συμβουλές του σχετικά με τα προϊόντα που πρέπει πάντοτε να υπάρχουν στην κουζίνα σου.

Σύμφωνα με τον Davide Incardona η αγορά επεξεργασμένων τροφίμων είναι το μεγαλύτερο σφάλμα. «Για πολύ νόστιμα πιάτα και ένα τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά που μαγειρεύεις, πάντοτε προτείνω να επιλέγεις φρέσκα, τοπικά προϊόντα, στα οποία δεν έχει γίνει προσθήκη συντηρητικών και ουσιών για ενίσχυση γεύσης

Δεύτερον, κατά τον chef, θα πρέπει να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς αποξηραμένα μυρωδικά, στην περίπτωση που θέλεις να αυξήσεις την ένταση της γεύσης στις συνταγές σου. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το όμορφο άρωμα των μυρωδικών που έχουν μόλις κοπεί. Αυτό δεν βοηθάει μόνο στην ενίσχυση της γεύσης, αλλά θα σε κάνει να κατανοήσεις καλύτερα ποιο μυρωδικό / βότανο συμπληρώνει τα άλλα συστατικά. Πάρε το χρόνο σου για να μυρίσεις και να γευτείς τα βότανα και να καταλήξεις τι σου αρέσει περισσότερο και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σου συνταγή», δηλώνει.

unsplash.com

Το τρίτο λάθος που έχει εντοπίσει ο chef αφορά στην παράλειψη του αλατιού όταν βράζεις το νερό για τα μακαρόνια, γεγονός που δεν θα φέρει το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα στα ζυμαρικά.

Τέταρτο λάθος που κάνεις όταν μαγειρεύεις είναι να χρησιμοποιείς κούπες και κουταλάκια του γλυκού ή της σούπας για να μετρήσεις τις ποσότητες από τα υλικά που χρειάζεσαι για τη συνταγή. Σύμφωνα με τον chef, ο ιδανικότερος τρόπος μέτρησης είναι οι ειδικές μεζούρες και οι ζυγαριές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να μαγειρέψεις κάτι για πρώτη φορά και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιο επιδόρπιο. Πρέπει να είσαι ακριβής και να διατηρήσεις την ισορροπία.

Πέμπτο και τελευταίο λάθος που κάνεις στην κουζίνα είναι ότι βιάζεσαι, με αποτέλεσμα να μαγειρεύεις με μεγάλη ταχύτητα! Ο chef υπενθυμίζει ότι η μαγειρική είναι μια μορφή τέχνης συνδυασμένη με την επιστήμη. Όταν βιάζεσαι είναι πολύ πιθανό να κάψεις το φαγητό, να το ξεχάσεις και να το παραμαγειρέψεις, να μην του δώσεις τις σωστές αναλογίες και να χάνει έτσι σε γεύση ή να είναι άνοστο.

Τα προϊόντα που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Φρέσκα βότανα και μυρωδικά

Σκόρδο και κρεμμύδια

Ντομάτες

Αλεύρι

loading...