Bloomberg: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Ξεπέρασε τον Τζέφ Μπέζος

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι από την Παρασκευή και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πάνω από τον Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με τη λίστα του Bloomberg.
Η διαδικυτακή πλατφόρμα του οικονομικού μέσου ανανεώνεται συνεχώς και σύμφωνα με αυτή, ο Μπιλ Γκέιτς επιστρέφει στην πρώτη θέση της λίστας με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που φτάνει τα 110 δις δολάρια. Η θέση περιήλθε και πάλι στα χέρια του τον Οκτώβριο, αλλά για πολύ λίγο, καθώς εκεί επέστρεψε γρήγορα και πάλι ο Τζεφ Μπέζος.

Το διαζύγιο και η πτώση στο χρηματιστήριο κόστισαν στον Τζεφ Μπέζος

Ακριβώς πίσω του με περιουσία που αγγίζει τα 109 δις δολάρια, ο άνδρας που τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου, Τζεφ Μπέζος. Όπως διαβάζουμε στο CNN, οι μετοχές της Amazon, όπου ο Μπέζος είναι ιδρυτής και πρόεδρος, σημείωσαν πτώση 28% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος πλήρωσε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσό στην επί 25 χρόνια σύζυγό του Μακένζι Μπέζος μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους. Άλλωστε, η κυρία Μπέζος φιγουράρει στο νούμερο 24 της εν λόγω λίστας με 35 δις δολάρια.

Αντίθετα, για τον Μπιλ Γκέιτς και την Microsoft η χρονιά αποδεικνύεται ευνοϊκή, με τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού να εκτινάσσονται κατά 48%, γεγονός που αύξησε τα κέρδη και για τον Αμερικανό που διαθέτει μετοχές στην εταιρία.

Επιπλέον, το CNN, σημειώνει πως τον Οκτώβρη, η Microsoft επικράτησε της Amazon σε διαγωνισμό με το αμερικανικό Πεντάγωνο, κλείνοντας ένα συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 10 δις δολαρίων.

Την πεντάδα της λίστας του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο συμπληρώνουν, ο Μπερνάρ Αρνό, ο «πάπας της μόδας» και πρόεδρος της LMVH (οίκου Louis Vuitton), η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 103 δις δολάρια. Ακολουθεί ο Αμερικανός επιχειρηματίας, Γουόρεν Μπάφετ με 86,6 δις δολάρια και πιο πίσω, συναντάμε έναν ακόμη εκπρόσωπο του τεχνολογικού κόσμου, τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ (74,5 δις δολάρια).

loading...