Πλακιωτάκης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι πυροβολισμοί σε σκάφος με μετανάστες


Διέψευσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τα όσα ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ ότι διαδραματίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Χίου μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι το σκάφος του Λιμενικού δεν πυροβόλησε κατά του σκάφους που μετέφερε μετανάστες αλλά έριξε προειδοποιητικά πυρά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πλακιωτάκης, τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Κατηγόρησε μάλιστα τη γειτονική χώρα ότι «για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο διάστημα διακινούν ψευδείς ειδήσεις», με σκοπό να κρύψουν ότι, «παραβιάζουν οι ίδιοι τις συνθήκες της Συμφωνίας».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επανάλαβε ότι τα στελέχη του Λιμενικού «επιχειρούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή».

Ερωτηθείς αν το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά του σκάφους, επιβεβαίωσε, σημειώνοντας πως «το συγκεκριμένο σκάφος είχε απασχολήσει πολλές φορές το Λιμενικό Σώμα».

«Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο παράγοντα για τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις», είπε για τους Τούρκους και εξήγησε πως σε πρώτη φάση, το σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπήρξε επικοινωνία με τα ελληνικά σκάφη και στη συνέχεια επέστρεψε στο Τσεσμέ.

«Θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, υπογραμμίζοντας ότι, «πρώτο μας μέλημα είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής», ωστόσο φυλάσσονται τα σύνορα, ενώ τόνισε ότι, «η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».

Τέλος, ερωτηθείς για τον απαχθέντα ναυτικό, είπε πως «διεξάγονται συνομιλίες» και εξέφρασε την ευχή «να ολοκληρωθεί η ταλαιπωρία για τον 20χρονο».


Δεν υπάρχουν σχόλια :