Γεμίζει όλη η Θεσσαλονίκη παράνομους μετανάστες – Οργισμένοι οι κάτοικοι στην Καλαμαριά – Αριστεροί τους βρίζουν χυδαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως πάει το πράγμα δεν θα μείνει περιοχή στην Θεσσαλονίκη χωρίς παράνομους μετανάστες.
Αυτή την φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η όμορφη Καλαμαριά.

Το βράδυ της Δευτέρας, κάτοικοι που τάσσονται κατά της εγκατάστασης παράνομων μεταναστών εκεί, εισήλθαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να διακοπεί η συνεδρίαση και να υπάρξει ένταση.

Είχαν προηγηθεί τα λεγόμενα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» περί ρατσιστικών συμπεριφορών αλλά και η τοποθέτηση του εκπροσώπου των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από την πλευρά της Κυβέρνησης για εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή. Πρόσθεσε, ότι το πρώην νοσοκομείο «Παναγία» είναι ιδιωτικός χώρος και το στρατόπεδο Κόδρα είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος άρα δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτούς τους χώρους πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες.

Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση ανάμεσα σε άτομα που τάσσονται κατά της παράνομης μετανάστευσης και σε αλληλέγγυους που την στηρίζουν, οι οποίοι έβριζαν χυδαία τους πολίτες.

Την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κάτοικοι της Καλαμαριάς είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σκρα για να διαμαρτυρηθούν για την ενδεχόμενη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις.

Υπέρ των παράνομων μεταναστών πρωτοστάτησε η δημοτική παράταξη «Καλαμαριά αλλιώς».

Δείτε τι συνέβη εντός και εκτός Δημαρχείου Καλαμαριάς:

loading...