ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ημέρες της χαμένης Μακεδονίας Τσίπρα και Καραμανλή θυμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παραδίδει αμαχητί το θαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο. Χλιαρές διπλωματικές αντιδράσεις και θεαματικές αποχωρήσεις από forum που δεν συγκινούν κανέναν σοβαρό αναλυτή. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η σε συμφωνία προφανώς παράδοση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Τουρκία για την επερχόμενη διέλευση του αγωγού Eastmed. Το τι θα ακολουθήσει είναι εφιαλτικά προβλέψιμο. Δεν θα αργήσει η μέρα των “θαλάσσιων Πρεσπών” με την υπογραφή κάποιου νέου Υπουργού Εξωτερικών, το πιθανότερο με μία μεγάλη Κυβέρνηση σύμπλευσης.

Η ελληνική Κυβέρνηση με τη νομεκλατούρα Τσίπρα δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τη θέση της παρά τη χρεοκοπία της χώρας και τα βάρβαρα Μνημόνια εις βάρος μόνο του απλού λαού. Παραδίδει οτιδήποτε μπορεί με αντάλλαγμα την παραμονή της στον κοινωνικό αφρό χρησιμοποιώντας μία επικοινωνιακή καταιγίδα αποπροσανατολισμού μέσα από βρώμικα κανάλια ενημέρωσης. Μία εθνική Κυβέρνηση θα απαντούσε δυναμικά στον προκλητικό και αδηφάγο Ερντογάν αλλά αυτό προϋποθετει να θέσει το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού κάτι που φαντάζει αδύνατο πια.

Άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ θα ήταν το αυτονόητο σε όποιον καταλαμβάνει υποθαλλάσιο έδαφος, θάλασσα και αέρα στον αγωγό Ελλάδας – Κύπρου.

Άμεση καταγγελία στο ΝΑΤΟ της παραβίασης του άρθρου 1 της Ατλαντικής Συμμαχίας και των Διεθνών Συνθηκών, εδώ και καιρό, θα ήταν το αυτονόητο για την Ελλάδα του μεγάλου “ΟΧΙ”.

Άμεση προειδοποίηση και απέλαση του Τούρκου και όχι του Λίβυου διπλωματικού αντιπροσώπου θα ήταν μία σθεναρή απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Άμεση ανακήρυξη του δικτύου διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια σε τρομοκρατική οργάνωση και η προετοιμασία εξουδετέρωσής του σε περίπτωση συνέχισης θα ήταν μία αποτρεπτική εθνική απάντηση σε κάθε επιβουλέα ελληνικής γης, θάλασσας και αέρα.

Άμεση αύξηση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας με αύξηση θητείας και σειράς άλλων μέτρων αποφασιστικότητας θα ήταν μία υπεύθυνη αμυντική πολιτική. Καλά θα κάνουν οι επίορκοι βουλευτές που μιλούν δημόσια για κάποιους ισχυρούς που δεν είδαν ποτέ, να σωπάσουν γιατί όλοι γνωρίζουν πως μετριέται η ισχύς καθώς και τις ευθύνες της ηγεσίας τους.

Ο κατάλογος μίας αποφασιστικής Κυβέρνησης είναι ανεξάντλητος με μέγιστη την υπεράσπιση της πατρίδας της με κάθε μέσο.

Αυτά σε μία άλλη Ελλάδα, φυσικά. Όχι την Ελλάδα του συνωστισμού των Νήσων του Ανατολικού Αιγαίου που οι κάτοικοί τους εκλιπαρούν για νέες αφίξεις. Όχι στην Ελλάδα του Βορρά, εκείνων των Ελλήνων που αναγνώρισαν τους απογόνους του Μέγα Αλεξάνδρου ως μη Έλληνες, Μακεδόνες του Ζάεφ. Όχι στην Ελλάδα του Νότου, της λεβεντογέννας Κρήτης που κυματίζει την τουριστική σημαία της.

Προς το παρόν το Πρωθυπουργικό ζεύγος ας κάνει τη βόλτα του εις Παρισίους και Λονδίνο απολαμβάνοντας τους μπουφέδες της Βασιλίσσης Όλγας κα τα φλας των Αυλών. Οι Δάφνες της Νίκης θέλουν καθαρούς λογαριασμούς με τη ζωή και οι λογαριασμοί της αλλοδαπής των Ελλήνων ταγών είναι ερμητικά κλειστοί από δεκαετίες για να δαφνοστεφανηθούν. Τουλάχιστον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως μας είπε και ο πάντα καλά ενημερωμένος σταθμός ΣΚΑΪ είναι καλά προετοιμασμένος, οπότε και δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Δεν θα αργήσουν τα casus belli της Τουρκίας και  τα πλοιάρια να αρμενίζουν για να μας δείξουν πόσο δειλοί είμαστε ως σύγχρονοι Έλληνες της Energa και των μαζώξεων του λαϊκισμού. “Κάποιες φορές πρέπει να συμπλεύσουμε”, που λέει τόσο όμορφα και η Όλγα.

Σιγά μην κάνουμε πόλεμο και για την Ελλάδα φυσικά, όπως έλεγε και εκείνος ο ανεκδιήγητος Συριζαίος γνήσιος πατριώτης, όταν εξευτελιζόταν ο μέγιστος πολίτης όλων, χωρίς συνέπειες.

Το Ποτάμι της εθνικής ντροπής ξεχείλισε και η Βουλή των Αντιπροσώπων του ελληνικού λαού της 7ης Ιουλίου 2019 είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να κολυμπήσει, σύντομα. Μάλλον χρειάζονται οι λίστες της ντροπής Μητσοτάκη – Τσίπρα και λοιπών αβανταδόρων να συνταχθούν.

loading...