Άγκυρα: «Δεν θα επαναλάβουμε την στρατιωτική επίθεση στην Συρία» - Πήρε ότι ήθελε από Ρωσία-ΗΠΑ


Η Τουρκία πήρε ότι ήθελε στην Συρία και έτσι δεν έχει κανέναν λόγο να μην εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξε με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ όσον αφορά τη βορειοανατολική Συρία και δεν επαναλαμβάνει τη στρατιωτική επίθεσή της, όπως αναφέρει πηγή ασφαλείας.

Η Αγκυρα κατέληξε σε χωριστές συμφωνίες με τη Μόσχα και την Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα για την απομάκρυνση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από μια λωρίδα εδάφους στη βορειοανατολική Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, η οποία σε αντάλλαγμα σταμάτησε τη στρατιωτική επίθεσή της εναντίον της πολιτοφυλακής.

Ομως η Αγκυρα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ούτε η Ρωσία ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τηρήσει τη δική τους πλευρά της συμφωνίας και απείλησε να εξαπολύσει νέα επιχείρηση. Η πηγή ασφαλείας δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία απαντά στις επιθέσεις της YPG στην περιοχή στο πλαίσιο της αυτοάμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει προ ημερών ότι η Τουρκία διαβεβαίωσε την Ρωσία ότι δεν σχεδιάζει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :