«Για την γιαγιά μας από την Σμύρνη» – Με αυτά τα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε «μετανάστες» στον Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν, το βράδυ της Κυριακής, «πρόσφυγες και μετανάστες», όπως τους ονομάζουν, που έφτασαν στον Πειραιά προκειμένου να εξαπλωθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς τα Κέντρα Υποδοχής σε Λέσβο, Σάμο και Χίο φιλοξενούν πολλαπλάσιο αριθμό από τις δυνατότητές τους.

Σου δίνουν το «πρόβλημα», σου δίνουν και την… «λύση».

Στον Πειραία βρέθηκαν η τέως Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Τρύφων Αλεξιάδης, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που με δεκάδες μέλη του κόμματος και της Νεολαίας υποδέχθηκαν τους παράνομους μετανάστες στον Πειραιά.

Μάλιστα η κα Δούρου δεν δίστασε να παρομοιάσει το γεγονός με την ελληνική προσφυγιά από την Σμύρνη και γενικά την Μικρά Ασία και τον Πόντο:

«Για την γιαγιά μας από τα Βουρλά, για τον παππού μας από την Σμύρνη», έγραψε στο Twitter ανεβάζοντας φωτογραφίες από την υποδοχή των αλλοδαπών.

 «Η δική μας Ελλάδα, που το 2015 από το λιμάνι του Πειραιά έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, αντιστέκεται στη μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό ζόφο, υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, σε κάθε γωνιά της, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους κολασμένους τούτης της γης. Ανθρώπους όπου ο πόλεμος, η φτώχια, η εξαθλίωση και ο θάνατος τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο λιμάνι Πειραιά βρέθηκε και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πειραιά, Νίκος Μπελαβίλας αλλά και η πρώην βουλευτής, Αννέτα Καβαδία

loading...