Νοτοπούλου: «Δεν υπάρχει “ταβάνι” για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων»

«Ανοησίες να βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορα σου όσο διαρκεί ο πόλεμος – Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της – Εκ των υστέρων παραδέχεται ότι τα χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού θα έπρεπε να πηγαίνουν στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στις ΜΚΟ
«Όριο αντοχής της κοινωνίας σίγουρα υπάρχει, όπως υπάρχει και όριο οικονομικής αντοχής της χώρας, αλλά δεν… ποσοτικοποιείται! Δεν υπάρχει “ταβάνι” για καμία χώρα στην υποδοχή προσφύγων όσο στην Μέση Ανατολή συνεχίζεται πόλεμος. Πρέπει σίγουρα να υπάρχει ισοκατανομή στις ευρωπαϊκές χώρες. Πως ποσοτικοποιείς το όριο; Πως το όριοθετείς; Βάζεις όρια στα θαλάσσια σύνορά σου; Αυτά είναι ανοησίες. Ο ανθρωπισμός δεν σταματάει πουθενά»,υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, φιλοξενούμενη στο στούντιο του Radio North 98 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Σχετικά με την οικονομική διαχερίση, από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τα χρήματα για τη διαχείριση του προσφυγικού θα έπρεπε να πηγαίνουν απ` ευθείας σε ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και όχι στις ΜΚΟ. Είναι πολιτική της Ε.Ε. Δεν ήμουν σ αυτό το υπουργείο. Πάντα έχεις λόγο, πάντα διαμορφώνεις, ξέρετε πως η χώρα μας ήταν σε όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις ο αδύναμος κρίκος. Χωρίς όμως να υποχρεωθούμε σε… οπισθοχώρηση σ` αυτά που προτείναμε, όπως κάνει η ΝΔ.»

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis και την αντιδικία για την παρουσία ή μη του κ. Δ.Τζανακόπουλου και του κ. Π. Πολάκη στην αρμόδια επιτροπή, η κ. Νοτοπούλου, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν άκουσα κανέναν από τη ΝΔ, να επικαλείται μια συγκεκριμένη νομολογία, ή συγκεκριμένη νομική διάταξη για το ότι πρέπει να εξαιρεθούν», ενώ επέμεινε πως «πλούτισαν και πολιτικά στελέχη» από το σκάνδαλο Novartis, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε: «Ποιον στείλαμε εμείς χωρίς στοιχεία να διωχθεί»;

Κληθείσα να σχολιάσει αν υπάρχει πολιτικό «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χάρη Καστανίδη που υποστήριξε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαμάχη για την εξαίρεση των δύο βουλευτών, είπε: «Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες στο πλαίσιο συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου και δεν νομίζω να υπάρχουν, αλλα οφείλω να ομολογήσω πως ο κ. Καστανίδης σώζει την διαλυμένη τιμή του ΚΙΝΑΛ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη σώζει την όποια αξιοπρέπεια της ΝΔ στο προσφυγικό.»

Τέλος, στην παρατήρηση πως  ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφορετική στάση στη χλεύη του θρησκευτικού αισθήματος Μουσουλμάνων με ένα barbeque και άλλη στάση στη χλεύη του θρησκευτικού αισθήματος των Χριστιανών σε περιπτώσεις όπως αυτή του όσιου… Παστίτσιου, υπογράμμισε: «Δεν έχω την ίδια εκτίμηση σε σχέση με τις καταδίκες, και ενώ υπάρχουν και οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι διαφορετικές όμως οι πολιτικές τοποθετήσεις, με την αγωνία εν μέσω προσφυγικής κρίσης, να στραφούν κάποιοι ενάντια σε άλλους ανθρώπους.»

Ακούστε τη συνέντευξή της

loading...