ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]
www.egerssi.gr

Πιστοί στην υπόσχεσή μας, όπως πάντα άλλωστε, παρακολουθήσαμε την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, την υπόθεση που σας είχαμε αποκαλύψει για τη Δίκη του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνου Μπίκα (2009 – 20012) και νυν στελέχους του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος, καθώς και άλλων τεσσάρων νυν και πρώην στελεχών της ΕΥΠ, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του στελέχους της υπηρεσίας κ. Αθανάσιου Χαϊκάλη, όπως σας είχαμε ενημερώσει με το άρθρο μου στις 2 Φεβρουαρίου και με το ρεπορτάζ μου στην Ελεύθερη Ώρα, με τίτλο:

«Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ …ΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΠ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ»

Όμως, για μια ακόμη φορά η Δίκη διεκόπη, αυτή τη φορά λόγω ασθένειας του Εισαγγελέα Έδρας! Κατά την προηγούμενη πρώτη δικάσιμο της 18ης Σεπτεμβρίου, το Δικαστήριο εξέτασε τρεις μόνο μάρτυρες κατηγορίας, τον μηνυτή κ. Αθανάσιο Χαϊκάλη, το πρώην στέλεχος της υπηρεσίας κυρία Δ.Θ. και τον πρώην Α΄ Υποδιοικητή της υπηρεσίας (2004- 2009) κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπή και διέκοψε λόγω ωραρίου πριν την εξέταση του επόμενου μάρτυρα κατηγορίας που είναι ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, Πρέσβης ε.τ. κ. Ιωάννης Κοραντής.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε από το Δικαστήριο για την 20η Δεκεμβρίου 2019!

Ας θυμηθούμε όμως κάποια από αυτά που σας είχαμε αποκαλύψει γι΄ αυτήν την υπόθεση:

Το δικαιωθέν πέρυσι, τέτοια περίπου εποχή, με αμετάκλητο Βούλευμα από τη Δικαιοσύνη στέλεχος της ΕΥΠ κ. Αθανάσιος Χαϊκάλης, που εδιώχθη άδικα, με ανυπόστατες κατηγορίες για πολιτικοσυνδικαλιστικούς λόγους από το “καθεστώς” των Γιώργου Παπανδρέου – Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Χρήστου Παπουτσή και Κωνσταντίνου Μπίκα και έμεινε σε καθεστώς αργίας για 7 ολόκληρα χρόνια, είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά των υπευθύνων της άδικης δίωξής του.

Η Εισαγγελία έκρινε ότι η κατηγορία ευσταθεί και έτσι η υπόθεση εισήχθη ενώπιον του Ι΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών την 30η Ιανουαρίου 2019. Η συζήτηση έπειτα από αίτημα δύο κατηγορουμένων στο πρόσωπο των συνηγόρων υπεράσπισης αναβλήθηκε για τις 2 Απριλίου 2019. Το ίδιο ακριβώς επαναλήφθηκε και πάλι όταν ήρθε η ώρα της εκδίκασης. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της πλευράς Μπίκα να ζητήσει αναβολή στο όνομα του δικηγόρου του… Το αίτημα έγινε τελικώς αποδεκτό από την Έδρα και η Δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου 2019. Σας θυμίζουμε όπως σας είχαμε αποκαλύψει ότι αρχικά η Έδρα προσδιόρισε τη Δίκη κάπου στα μέσα Δεκέμβρη, όμως έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κ. Γεωργίου Παπατσώρη, ότι δηλαδή η “βαλίτσα” πάει πολύ μακριά, η Έδρα αναθεώρησε και ορίστηκε τελικά η 18η Σεπτεμβρίου… Πάντως να σημειωθεί, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο Ακροατήριο κατά τις δύο πρώτες συνεδριάσεις.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι εις εκ των κατηγορουμένων, είναι και το στέλεχος της ΕΥΠ Ε. Μπάρδης που εμπλέκεται με Κυπριακή υπηρεσία κυβερνοασφαλείας, όπως προσφάτως σας αποκαλύψαμε στο άρθρο μας:

«ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ “Η ΡΟΥΜΠΑΤΙΑΔΑ”»

Ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι εις εκ των κατηγορουμένων είναι και το μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ Α. Λάδης, που εκτός των άλλων που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο για τη δράση του στην υπηρεσία, ο αποκαλυπτικός ιστότοπος “WikiLeaks” είχε αποκαλύψει συνομιλία του (πιθανολογείται βάσιμα ότι είναι αυτός) με την πασίγνωστη ιταλική εταιρεία “Hacking Team”. Τον Ιούλιο του 2015 ο ιστότοπος “WikiLeaks” δημοσίευσε ένα εκατομμύριο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εσωτερική αλληλογραφία της ιταλικής ιδιωτικής εταιρείας “Hacking Team”. Η εταιρεία “Hacking Team” ειδικεύεται σε δύο τομείς! Λογισμικά παρακολούθησης για κρατικούς οργανισμούς, και εργαλεία εκμετάλλευσης κενών ασφαλείας για απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης για κρατικούς οργανισμούς. Ανάμεσα στα άλλα η διαρροή είχε και μία επικοινωνία της δικής μας ΕΥΠ για αγορά ενός λογισμικού παρακολουθήσεων, όπως διαβάζουμε στο ακόλουθο αποκαλυπτικό άρθρο:

http://www.newsnowgr.com/article/1143158/WikiLeaks-i-epikoinonia-tis-eyp-me-tin-italiki-idiotiki-etairia-Hacking-Team.html

Και επειδή πολλά συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό εκεί στην Κύπρο με Ισραηλινούς και Κύπριους πράκτορες και κάποιοι πιθανολογούν και εμπλοκή Ελλήνων πρακτόρων και επειδή πολλά ακούγονται τελευταίως και για παρακολουθήσεις Ελλήνων πολιτών, προκύπτει η ανάγκη ενδελεχούς αναζήτησης…

loading...