Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις δεν θα έπρεπε να έχουν πολιτική κάλυψη από δημοκρατικό κόμμα

Στα ύψη οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «ακραία καταστολή» και αναβίωση «σκοτεινών εποχών» και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά ότι «οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές». Επικαλούμενο το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με παρακολουθήσεις πολιτών, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για κορύφωση «μιας σειράς πρακτικών ακραίας καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ανήσυχη τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης: την απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ, τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία».

Καλεί, παράλληλα, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις για εξής ζητήματα: «Είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού; Καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες; Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα;».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ακραία ανυπόφορη και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας

Απαντώντας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα» και στη συνέχεια παραθέτει «τα πραγματικά γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας: στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου, στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους, στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της, στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν, στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη, ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

Απευθυνόμενο στην αξιωματική αντιπολίτευση, το υπουργείο ερωτά: «τι από αυτά δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως τι από αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;» και απαντά στα περί «σκοτεινής εποχής» ότι «σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες. Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας. Κι είναι ταυτόχρονα όλα μαζί, σκοτεινή εποχή, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου μπαραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι».

Επιπλέον, εξαπολύει πυρά κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «ακραία ανυπόφορη λοιπόν και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας. Δεν την ξεχνάμε. Την αλλάζουμε».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σκιαγραφόντας το σήμερα, τονίζει πως «η Αθήνα δεν κάηκε. Οι τρομοκράτες συλλαμβάνονται. Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε. Η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει. Και στα Εξάρχεια, δυστυχώς ακόμη, μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα».

Και καταλήγει με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

loading...