«ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΑΝΔΗΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»


ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ το σχέδιο των πονηρών ανθρώπων ( ΓΕΡΟΝΤΑΣ Θεόκλητος ο Διονυσιάτης), τώρα παίρνει σειρά το ΣΧΕΔΙΟ
του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ( ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ). Και μια εξομολόγηση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η παρακάτω συνομιλία με Γέροντα Αγιορείτη που βγήκε στον κόσμο έγινε μετά από την Θεία Λειτουργία για τον φετινό εορτασμό των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και μας έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω προβληματισμό πάνω σε αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας.

Γέροντας : « παιδί μου να γίνουμε όλοι μας ένα ΠΡΟΣΦΟΡΟ για τον ΧΡΙΣΤΟ και την Ελλάδα μας για να μας μνημονεύουν οι επόμενοι»

- Αν Γέροντα τους τα πω αυτά θα με περάσουν για παλαβό, γιατί ο κόσμος εκεί έξω αγρίεψε.

Γέροντας : « τότε να τους πεις ότι η πείνα και οι δυσκολίες θα μας κάνουν ΠΡΟΣΦΟΡΟ και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας και από ΑΓ(ΡΙ)ΟΙ θα γίνουμε ΑΓΙΟΙ»

Στο τέλος των λεγομένων του ο Γέροντας αυτός που ήταν πνευματικό παιδί δυο μεγάλων μορφών της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,του Γέροντα Θεόκλητου του Διονυσιάτη και του ΑΓΙΟΥ πατρός ημών ΠΑΙΣΙΟΥ μας εξομολογήθηκε κάτι που το αναφέρουμε στο τέλος της συγγραφής αυτής.

Αυτό που μας έδωσε το έναυσμα για να το ψάξουμε καλύτερα ήταν αυτό που μας επεσήμανε ο συγκεκριμένος παππούλης το πρωί μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

- « Επιβεβαιώνεται ο Γέροντας Θεόκλητος με τις πληροφορίες που έλαβε από ασκητές του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ όσο αναφορά τον εποικισμό της Ελλάδος»

- « πληροφορίες που είχαν οι ασκητές αυτοί πριν πολλά χρόνια από σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και καθόριζαν το σχέδιο που ετοίμασαν πονηροί άνθρωποι για την πατρίδα μας»

- « έπρεπε παιδί μου να δούμε και αυτό για να πάρει σειρά μετά από το σχέδιο αυτό των ανθρώπων το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ όπως μας το τόνιζε πολλές φορές εν Ζωή η αγάπη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.»

Με βάσει αυτά που μας ειπώθηκαν το διερευνήσαμε καλύτερα.
Κάπου το 2001 με τις πρώτες ενδείξεις ήρθαν ψήγματα αλήθειας από τα αδιάψευστα χείλη του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου.
« Παραθέτουμε ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στα σημερινά δρώμενα στην Ελλάδα.

Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο:

«Μελαγχολικαί ενοράσεις»

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης».

Την φράση αυτή μού θύμισαν κάποιες συζητήσεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων.

Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές;

Ότι, ταχα, η Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ!

Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Έρημο τού Άθωνος ή τους έγραφαν.

Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων;

Τότε ένας ησυχαστής μου υπενθύμισε την περίπτωση του ασκητού πού, μετά την άλωση τής Κωνσταντινουπόλεως, είδε επάνω στήν αγία Πρόθεση ερειπωμένου Ναού, μία γουρούνα με τα νεογνά της και άρχισε να κλαίει και νά οδύρεται.

Τότε ενεφανίσθη Αγγελος Κυρίου και του λέγει· Αββά, τί κλαίεις; Γνωρίζεις ότι, αυτό πού είδες, είναι πιο ευάρεστον στόν Κύριον από την αναξιότητα τών ιερέων, πού λειτουργούσαν; Και ο Αγγελος εγένετο άφαντος.

Η συζήτηση κράτησε περισσότερον από δύο ώρες, οπότε οι ησυχαστές ανεχώρησαν και μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών. Και να μή παρασύρομαι συναισθηματικώς από την επιφάνεια τών γεγονότων, αλλά να εισδύω στήν ουσίαν των, αφού είναι δεδομένον, ότι «ο Θεός αγάπη εστί».
Κι έμεινα μόνος…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :