Δήθεν «κλειστές δομές φιλοξενίας» ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Ποια είναι η αλήθεια

Σε πέντε νησιά ανοίγουν κλειστά κέντρα, ενώ θα κλείνουν σταδιακά οι άλλες δομές ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.

Οι «κλειστές» κατά την κυβέρνηση νέες «δομές φιλοξενίας» κάθε άλλο παρά κλειστές θα είναι.

Η μοναδική διαφορά από τις νυν δομές θα είναι ότι θα βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από τα αστικά κέντρα των νησιών και θα εξυπηρετούνται με… αραιότερη συγκοινωνία!

Αυτό και μόνο αυτό.

Σε σχετική αποκαλυπτική συζήτηση στο «Ανατρεπτικό Δελτίο» του διευθυντή του pronews.gr Τάσου Γκουριώτη με τον δημοσιογράφο του LesvosNews.gr Γιάννη Συνάνη γνωστοποιήθηκε πως απλά θα μεταφερθούν οι αλλοδαποί από εκεί που βρίσκονται τώρα και θα τους πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές με αραιή συγκοινωνία των 5 λεωφορείων την ημέρα σε αποστάσεις 10χλμ από το κέντρο της Μυτιλήνης.

Μάλιστα ειπώθηκε πως όλα αυτά θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους προκαλώντας την απορία του διευθυντή του pronews.gr ο οποίος ρώτησε τον Γ.Συνάνη «εάν γνωρίζετε τι σημαίνει κλειστή δομή».

Απάντησε πως δεν θα είναι στην πραγματικότητα κλειστού τύπου απλά δεν θα διαθέτουν συχνή συγκοινωνία όπως τώρα για να πηγαίνουν για ψώνια, γιατρούς και ότι άλλο θέλουν.

Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του pronews.gr δεν μιλάμε για «κλειστές δομές» αλλά για «απομακρυσμένες δομές» και συνέχισε κάνοντας την εύλογη ερώτηση «Νομίζετε ότι θα σας σώσουν τα 20 χλμ; Ούτε 30, ούτε 50 χλμ δε σας σώζουν σε ένα νησί, ούτε πάνω στο βουνό αν δεν είναι κλειστή η δομή».

Σε ότι αφορά τα «καρτέρια» των αλλοδαπών στα φανάρια της Ρεντίνας ο διευθυντής του pronews.gr σημείωσε πως γίνονται έξω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου.

Για όσους έχουν κάνει μέρος της εκπαίδευσή τους στην Ρεντίνα (όπως και ο γράφων) το γνωρίζουν αυτό.

Τίθεται ζήτημα ασφάλειας πλέον ακόμα και για τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στον Έβρο ουσιαστικά τα στρατόπεδα έχουν περικυκλωθεί από εκατοντάδες αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες που εμποδίζουν συχνά και την ομαλή διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για να πάνε στις μονάδες τους αφού οι αλλοδαποί κλείνουν τους δρόμους.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

-Στη Λέσβο θα κλείσει σταδιακά η υπάρχουσα δομή της Μόριας και θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο χωρητικότητας 5.000 +

-Στην Χίο κλείνει η υπάρχουσα δομή και το νέο κλειστό κέντρο θα φιλοξενεί 5.000+ μετανάστες

-Στην Σάμο κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 2.000 μεταναστών

-Στην Κω κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 2.000 μεταναστών

-Στη Λέρο κλείνει η υπάρχουσα δομή και ανοίγει νέα δομή που θα λειτουργεί ως κλειστό κέντρο και ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης χωρητικότητας 1.000 μεταναστών

Αλλά δεν είναι όμως έτσι καθώς «κλειστό κέντρο» σημαίνει πως δεν μπαίνει ή βγαίνει όποιος θέλει όποτε θέλει αλλά η έξοδος αφορά αυστηρά προκαθορισμένο χρονικό διάστημα και ποτέ κατά από την δύση του Ήλιου και μέχρι την ανατολή.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, «κλειστό κέντρο φιλοξενίας» σημαίνει ότι δεν μπορεί να βγαίνει ή να μπαίνει ο καθένας όποτε θέλει και υπάρχουν αυστηρά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα εξόδου και ποτέ από την δύση του Ηλίου μέχρι την ανατολή.

loading...