Κινέζος πρόεδρος: Δεν μιλάμε μόνο για συνεργασία δύο χωρών αλλά για συνεργασία δύο πολιτισμών

«Έχω μεγάλες προσδοκίες» είπε ο Σι Τζινπίνγκ – Παυλόπουλος: Οι πραγματικοί πολιτισμοί δεν συγκρούονται αλλά χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και γκρεμίζουν τείχη διαχωρισμών
Για εμβάθυνση των συνεργασιών ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά τον χαιρετισμό του πριν τη διευρυμένη συνάντηση παρουσία υπουργών και των δύο χωρών με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δεν μιλάμε μόνο για συνεργασία δύο χωρών αλλά για συνεργασία δύο πολιτισμών. Οι δύο πανάρχαιοι πολιτισμοί θα λάμππουν στην σύγχρονη εποχή» είπε ο Κινέζος πρόεδρος.

Αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη θερμή φιλοξενία στην Αθήνα, ο κ. Σι Τζινπίνγκ επισήμανε ότι «οι χώρες μας είναι κληρονόμοι δύο μεγάλων πολιτισμών και γι’ αυτό το λόγο συναντώνται».

«Πριν από 2.500 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Κατά τον χρυσό αιώνα του ελληνικού πολιτισμού η Κίνα ζούσε την ακμή του πολιτισμού της. Έχω μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον καθώς Ελλάδα και Κίνα έχουν κληρονομήσει μεγάλους πολιτισμούς» είπε ο Κινέζος πρόεδρος σημειώνοντας ότι από τις πρώτες ώρες παρουσίας του στην Ελλάδα ένιωσε τον ελληνικό πολιτισμό.

loading...