Φθιώτιδα: Το “κουφάρι” που θέλουν να κάνουν “Κέντρο Προσφύγων”

Δείτε εικόνες από ψηλά από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου “ΒΟΜΒΥΞ” που κάποτε απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους και τώρα θέλουν να το μετατρέψουν σε κλειστό “Κέντρο Προσφύγων”.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά βιομηχανικά “κουφάρια” της Φθιώτιδας, που βρίσκεται κοντά στο Αυλάκι Στυλίδας. Τα τελευταια σχεδόν 40 χρόνια παραμένει κλειστό και έχει ρημάξει, ενώ στις δεξαμενές λένε ότι υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα τοξικών χημικών ουσιών.

Σήμερα το επισκέφτηκε κλιμάκιο του Υπουργείου Άμυνας και του ΔΟΜ για να μετρήσει και να ελέγξει τους χώρους, αφού είναι ένα από τα βιομηχανικά κτίρια που προορίζεται για κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο προσφύγων.

Οι κάτοικοι στο Αυλάκι αντιδρούν έντονα…«Δεν μπορούμε να δεχτούμε 2000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει….», λέει ο ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης, ενώ η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου με επιστολή της προς όλους τους αρμόδιους Υπουργούς και Φορείς, υποστηρίζει ότι η καλύτερη λύση θα ήταν το στρατόπεδο στη θέση “Μαυρομαντήλα”.

Δείτε εικόνες από ψηλά με τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις του “κουφαριού” της “ΒΟΜΒΥΞ”

http://www.lamiareport.gr

loading...