ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΝΩΣΑΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ «ΑΔΕΛΦΙΚΗ» ΑΝΑΦΛΕΞΗ!

ΟΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Προσοχή ξεχάσαμε τα Βαλκάνια αλλά τα Βαλκάνια δεν μας ξέχασαν. Μυρίζει μπαρούτι.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Μήπως ξεχνάμε την ΑΠΕΙΛΗ;
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Και μια που λέμε για Βαλκάνια . Φαίνεται ότι την μετακίνηση των νεοεισερχομένων από τον Έβρο μέσα στην χώρα την κάνουν οι Βαλκάνιοι γείτονες, με το αζημίωτο φυσικά.

Αυτοί που ναρκοθέτησαν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πόντισαν νάρκες και στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο για να σκάσουν παράλληλα.
Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο στον ίδιο άξονα κρίσης.

Πάντα ο πνευματικός νόμος λειτουργεί στην εντέλεια. Πείραξαν την ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας και τα Βαλκάνια θα αλλάξουν την ιστορία και τα σύνορα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο μέλλον.

« Η κατάσταση σήμερα στη Βαλκανική χερσόνησο, 20 χρόνια, μετά τη λήξη των πολέμων και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν είναι ειδυλλιακή, αντιθέτως….

Τα κράτη που σχηματίστηκαν παραμένουν αδύναμα, τα σύνορα που χαράχτηκαν τότε αμφισβητούνται, ισχυρά εθνικιστικά κινήματα συγκινούν σημαντικά τμήματα του πληθυσμού της Βαλκανικής, επομένως, παραμένει σε εκκρεμότητα, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών.

Επιπλέον, τη «μάχη» της πολιτικής επιρροής στη Βαλκανική χερσόνησο, δίνουν, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία, αφού διακυβεύονται, σημαντικά γεωπολιτικά και γεω-ενεργειακά συμφέροντα.» Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

« Η Ρωσία επικροτεί το βέτο του Μακρόν σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία»

Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ επικροτεί την αντίθεση του Εμανουέλ Μακρόν στη διεύρυνση, μια ένδειξη για το πως το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται την «καταστροφική διπλωματία» του Γάλλου προέδρου, για να τονίσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, επικαλούμενο δημοσίευμα των «Financial Times».

Ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, βετεράνος πρέσβης του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ο Μακρόν «έχει λόγο» να πει πως η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τις εντάσεις μεταξύ των μελών, προτού προχωρήσει σε ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Τα σχόλια του Μακρόν σχετικά με ζητήματα που κυμαίνονται από τη διεύρυνση της ΕΕ μέχρι τον «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν έντονη κριτική από ορισμένους συμμάχους γιατί παρουσιάζεται η Ευρώπη ως αδύναμη, ενώ άλλοι σχολιαστές τα έχουν επαινέσει ως σημείο προσοχής για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...