Ποια η νέα ανησυχία του Πάπα Φραγκίσκου; Η δήλωσή του για Εβραίους και ομοφυλόφιλους που έκανε αίσθηση (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σε επαγρύπνηση,
εκτιμώντας ότι ορισμένες πολιτικές δηλώσεις τού θυμίζουν τις…«ομιλίες του Χίτλερ» στη δεκαετία του 1930, καταγγέλλοντας μια αναβίωση του μίσους κατά των Εβραίων, των αθίγγανων και των ομοφυλοφίλων.

Όπως είπε: «Πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ακούω ορισμένες ομιλίες, ορισμένους αξιωματούχους δυνάμεων της τάξης και κυβερνήσεων, μου έρχονται στο μυαλό ομιλίες του Χίτλερ το 1934 και το 1936», δήλωσε ο ποντίφικας κατά τη διάρκεια ακρόασης με τα μέλη μιας διεθνούς ένωσης ποινικού δίκαιου που συνεδρίασε στη Ρώμη.

«Δεν είναι τυχαίο, εάν μερικές φορές εμφανίζονται εκ νέου τυπικά εμβλήματα και ενέργειες του ναζισμού, που μέσω των διώξεων κατά των Εβραίων, των αθίγγανων, των ομοφυλοφίλων, αντιπροσωπεύουν το κατ΄εξοχήν μοντέλο του πολιτισμού της απόρριψης και του μίσους».

«Πρέπει να επαγρυπνούμε τόσο στον αστικό τομέα όσο και στον εκκλησιαστικό τομέα, να αποφεύγουμε οποιοδήποτε συμβιβασμό με αυτούς τους εκφυλισμούς», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ακρόασης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο ποντίφικας είχε ήδη απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση για την αναβίωση του αντισημιτισμού. Είχε επίσης τονίσει ότι «ο εβραϊκός λαός υπέφερε τόσο στην Ιστορία, σημειώνοντας ότι «λυπάται πολύ που βλέπει πόσο αρχίζει σήμερα να αναβιώνει εδώ ή εκεί η συνήθεια της δίωξης των Εβραίων».

«Δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε χριστιανικό». «Αυτοί είναι αδέλφια μας και δεν πρέπει να υφίστανται διώξεις, αυτό είναι σαφώς κατανοητό;» είχε προσθέσει ενώ οι πιστοί χειροκροτούσαν θερμά.

Ο πάπας κάνει συχνά λόγο για τον κίνδυνο της ανόδου των «ξενοφοβικών κομμάτων» ανά τον κόσμο χωρίς ωστόσο ποτέ να κατονομάζει συγκεκριμένα κινήματα ή χώρες.

Αντίθετα, μιλάει με κάθε ευκαιρία για το πόσο…κατατρεγμένοι είναι οι τριτοκοσμικοί μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη και πόσο πολύ πρέπει να τους προσέχουμε. Ποτέ όμως δεν έχει αναφερθεί στα χιλιάδες εγκλήματα που αυτοί κάνουν στις χώρες που…φιλοξενούνται. Γιατί άραγε;

Έχει καταδικάσει πολλάκις τις απελάσεις τους, ενώ τονίζει πως πρέπει να τους αγκαλιάσουμε και να τους ενσωματώσουμε στις κοινωνίες μας, γιατί όπως έχει πει είναι πολιτισμικός…πλούτος για εμάς και τις χώρες μας, καθώς έχουμε να μάθουμε πολλά από κείνους.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :