Απίστευτη απάντηση Βορίδη για τους διορισμούς: «Και ποιους να βάλουμε στις θέσεις αυτές, τους ξένους;» – Βίντεο

Κόντρα στη γραμμή της κυβέρνησης περί αξιοκρατίας, αλλά…αφοπλιστικά ειλικρινής εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας το μείζον ζήτημα των ημερών, που είναι οι διορισμοί στα νοσοκομεία.

Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Open, σε σχέση με τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι επιλογές του υπουργείου Υγείας για τις διοικήσεις των νοσοκομείων, ο Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής τόνισε:

«Προφανώς εγκαλούμαστε γιατί δεν διορίσαμε ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ», για να αναρωτηθεί στη συνέχεια «και ποιους να βάλουμε; τους ξένους;».

Tι δήλωσε ο 80χρονος το πρωί:

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί από τις δηλώσεις του 80χρονου πρώην διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, ο οποίος αποκάλυψε τον διάλογο που φέρεται να είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγους μήνες πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο Κωνσταντίνος Πατέρας γνωστοποίησε ότι πριν τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου είχε συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και τον «παρακάλεσε» να λάβει μία θέση εργασίας, «αν και εφόσον γινόταν πρωθυπουργός».

Κατά τον ίδιο, ο κ. Μητσοτάκη «δεν διαφώνησε, συμφώνησε».

«Τον παρακάλεσα αν μπορέσω με τα προσόντα που έχω να πάρω τη θέση αυτή (σ.σ. διοικητής νοσοκομείου). Αν ήταν άλλοι άνθρωποι που έχουν περισσότερα προσόντα από εμένα και φυσικά θα το χειροκροτούσα» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια συναλλαγή.

Επεσήμανε δε, ότι στην προκήρυξη δεν υπήρχε περιορισμός σε ό,τι αφορά την ηλικία ή την εντοπιότητα, ενώ διέψευσε ότι αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ επειδή δεν τοποθετήθηκε σε κάποια αντίστοιχη θέση.

loading...