Α.Γεωργιάδης: «Ούτε ο Μ.Αλέξανδρος δεν μπορεί να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τα παράπονά σας στον Τσίπρα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε την θέση της Νέας Δημοκρατίας πως «δεν μπορεί να κάνει τίποτα» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ρητώς απαγορεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τη Συμφωνία αυτή καθαυτή για να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6 την Παρασκευή, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «αν ένας Έλληνας πρωθυπουργός βγει και πει ότι βάζω βέτο γιατί δεν συμφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτομάτως τα Σκόπια πάνε στο διεθνές δικαστήριο και μπαίνουν μετά παντού ως “Μακεδονία” και τέρμα».

«Εγώ ψέματα στον κόσμο δεν έχω πει ποτέ, δεν διανοούμαι για ένα εθνικό θέμα να πω ψέματα» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο Μέγας Αλέξανδρος από τη Βαβυλώνα να γίνει πρωθυπουργός αύριο με έναν μαγικό τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί μονομερώς να καταργηθεί από την Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως «όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς».

Συμπλήρωσε, δε, ότι «εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, επαναλαμβάνοντας την πάγια κριτική της Νέας Δημοκρατίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφτεί τη γειτονική χώρα.

Νωρίτερα – και μετά τα αποκαλύπτηρια του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) – ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στην προσπάθεια κατοχύρωσης μιας ενιαίας συλλογικής ταυτότητας για τα μακεδονικά προϊόντα.

Μιλώντας στο δείπνο του «Thessaloniki Summit», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ευρωπαϊκή ένταξη των Σκοπίων και των Τιράνων, τονίζοντας ωστόσο ότι η πορεία των δύο κρατών προς την Ευρώπη περιλαμβάνει τομές.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, υποστήριξε ότι «μπορεί να γίνει πραγματικότητα και η σημαία της Ευρώπης να κυματίσει κάποια στιγμή, τόσο στα Τίρανα όσο και στα Σκόπια».

loading...