Βενετία: Νέες εικόνες σοκ μέσα από την Βασιλική του Αγίου ΜάρκουΗ Βενετία ζει δύσκολες ώρες μετά τις πλημμύρες από την άνοδο των υδάτων. Προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται μέσα από την εμβλητική Βασιλική του Αγίου Μάρκου που «πνίγηκε» στα νερά. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Βενετία, καθώς το πέρασμα της μεγάλης πλημμύρας κατέστρεψε στην κυριολεξία την πόλη προκαλώντας και καταστροφές σε εμβληματικά μνημεία της πόλης όπως είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα νερά έχουν κατακλύσει τα πάντα με το 85% της πόλης να είναι πλημμυρισμένο. Από το πρωί προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα από την εμβληματική εκκλησία που έχει γεμίσει νερά.

Η Βενετία επλήγη χθες από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της. Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 εκατοστά, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 εκατοστών που είχε καταγραφεί το 1966. Με έκφραση απελπισίας ο δήμαρχος της πόλης περπατούσε το πρωί μέσα στα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :