ΟΧΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΣΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Ο Γιώργος Βολουδάκης μας έστειλε ένα σχόλιο της θρασείας απάντησης του Πέτρου Τατσόπουλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
για το μήνημά του ΠτΔ προς τον Τσιτσιπά, με τίτλο «Ο Πρωτόγονος Εθνικισμός»

Το παραθέτουμε:

ΟΧΙ ΠΡΟΤΟΓΝΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΛΕΙΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Συνήθως δεν ασχολούμαι με τις εθνομηδενιστικές κορώνες των εντεταλμένων ή αυτόκλητων τιμητών του Ελληνισμού, όποιας «θέσεως», όποιου «τίτλου» κι αν είναι κάτοχοι.

Ο Π.Τατσόπουλος όμως, συγγραφέας της απάντησης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον έπαινό του προς τον Έλληνα τεννίστα Στέφανο Τσιτσιπά, υπερέβη τα εσκαμμένα της εθνομηδενιστικής θρασύτητας, συναγωνιζόμενος στην ύβρη κατά του Ελληνικού λαού, τον άλλο «δυστυχισμένο που είναι Έλληνας», τον αρχιερέα του εθνομηδενισμού Νίκο Δήμου.

Δεν γνωρίζω αν τα όσα έχει γράψει στα βιβλία που έχει εκδώσει ο Π. Τατσόπουλος είναι δόκιμα ή όχι, αλλά ο εθνομηδενισμός του αν και δεν είναι πρωτόγνωρος, είναι σίγουρα πρωτόλειος.

Δεν έχω πολλά να πώ, όπως με πρωτόλειο θράσος είχε σχολιάσει τους ήρωες του 21 και μάλιστα τον Κολοκοτρώνη, σ΄εκείνη την επικίνδυνα ανιστόρητη εκπομπή του ΣΚΑΪ, έτσι και τώρα, ενώ θέλει να αποτρέψει τον ΠτΔ από την ταύτιση ενός σπουδαίου αθλητή με τον πραγματικό Έλληνα, εντελώς αδόκιμα και αυθαίρετα ταυτίζει εκείνος τον πραγματικό Έλληνα «με τον οιονδήποτε φραπεδόβιο ρεμπεσκέ»!

Αυτός είναι κατά Τατσόπουλο ο πραγματικός Έλληνας και άρα δεν μπορούμε να ταυτίζουμε τον Τσιτσιπά με αυτό το «μίζερο είδος»…

Δεν νομίζω ότι αυτό το, ακόμη και σαν αστείο να ειπωθεί, φθηνό συμπέρασμα, αντέχει σε οποιαδήποτε κριτική, εγώ πάντως αντί άλλου επιχειρήματος, ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά ονόματα.

Ηράκλειτος, Ευριπίδης, Φειδίας, Αλέξανδρος ο Μέγας, Κωνσταντίνος ο Μέγας, Ιωάννης Βατάτζης, Βιτσέντσος Κορνάρος, Ιωάννης Καπποδίστριας, Διονύσιος Σολωμός, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης και χιλιάδες άλλοι τεράστιοι Έλληνες των οποίων το άθροισμα των ονομάτων, σημαίνει ολόκληρο τον ανθρώπινο πολιτισμό!

Αν λοιπόν ο Τσιτσιπάς δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτούς λόγω μεγέθους, είναι άλλο ζήτημα, πάντως σίγουρα θα ήθελε να ταυτιστεί με τον Διαγόρα, τον Θεαγένη και τον Μίλωνα, τον Σπύρο Λούη, τον Παπανικολάου και τον μεγάλο τεννίστα Πέτρο Σάμπρα…

Το γιατί ο Π. Τατσόπουλος ως αντιπροσωπευτικούς Έλληνες βλέπει μόνο τους «φραπεδόβιους ρεμπεσκέδες» είναι ένα πρόβλημα της πνευματικής του όρασης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...