Ε.Αποστολάκης μετά την υπογραφή της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης: «Κίνδυνος πολέμου στο Αιγαίο»

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την υπογραφή του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας κι εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα μίας ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο.

«Στην Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτούμε. Κάνω έκκληση όλες οι πολιτικές δυνάμεις να μαζευτούν και να κάτσουν στο τραπέζι και να δουν τα εθνικά θέματα με συνεννόηση.  Πρέπει να είμαστε παίχτες» τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο κ.Αποστολάκης τόνισε ότι «δεν βάζεις στο αυτόματο πιλότο μια τέτοια κατάσταση. Θέλει συνέχεια  να αξιοποιείς τα διπλωματικά σου εργαλεία και να πιέζεις».

Όσον αφορά για το αν υπάρχει πιθανότητα «ατύχημα» στο Αιγαίο (δηλαδή θερμό επεισόδιο που θα οδηγήσει σε πόλεμο) ,όπως άλλωστε είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι «υπάρχει πάντα η ανησυχία για ένα ατύχημα στο Αιγαίο. Υπάρχει πάντα πιθανότητα για ατύχημα. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ισχυρές».

Ο κ.Αποστολάκης εκφράζει μία γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην ελληνική εξωτερική πολιτική πως με την αμφισβήτηση της Κρήτης, η Τουρκία εισβάλει στον πυρήνα της ελληνικής κυριαρχίας και πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα, οδηγώντας τα πράγματα προς πολεμική σύγκρουση.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ότι «το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό δεν βλέπω να είναι αποτελεσματικό. Δεν μπορούν να γίνουν κλειστές δομές. Δεν μπορείς να φυλακίζεις γυναίκες και παιδιά. Δεν μπορούν να σταθούν οι κλειστές δομές».

loading...