Τριχοτομημένη η ΝΔ…

Θα ενθυμήστε την πολιτική θέση που διατύπωσαν πριν από ημέρες και τον πολιτικό σάλο που δημιούργησαν για το ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης οι νέοι Βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβήτησαν την κυβερνητική γραμμή στο “μεταναστευτικό”!

Υποστηρικτής των θέσεών τους, όχι ο όποιος – όποιος, αλλά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε στον φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ:

«Στη ΝΔ. πάσχουμε από ένα έλλειμμα αλληλεγγύης. Ο κ. Κυρανάκης είναι ένας νέος συνάδελφος που εξελέγη με μεγάλη άνεση στην περιφέρειά του, στην πρώτη υποψηφιότητά του και έχει δώσει μάχες για να είμαστε σήμερα εδώ»!

Προηγήθηκαν βεβαίως, αποδοκιμαστικές δηλώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα, την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο!

Βέβαια ο κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έμεινε εκεί! Απαντώντας σε νέα παρέμβαση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τις πολιτικές του θέσεις, είπε σε συνέντευξη στο Kontra Channel:

«Η κ. Μπακογιάννη μπορεί να προβαίνει καλοπροαίρετα σε συστάσεις. Μπορεί να αξιοποιεί την μακρότατη, πολυετή της εμπειρία δίνοντας φιλικές συμβουλές. Μπορεί να συμμετέχει σε έναν έντονο ιδεολογικό διάλογο μιας παράταξης που εκτείνεται από το αριστερογενές κέντρο μέχρι τον συντηρητικό νεοφιλελευθερισμό. Αυτιά στη ΝΔ τραβάει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Πιστεύω ότι πραγματικά θα συμφωνήσει και η κ. Μπακογιάννη»!

Αλλά υπήρξε και νέα ηχηρότατη ενέργεια του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου!

Όπως ενημερώνομαι από την ειδησεογραφική διαδικτυακή πλατφόρμα https://www.ieidiseis.gr/

«Ο νεοεκλεγείς βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανήρτησε χθες, μια φωτογραφία από το πούλμαν του αεροδρομίου, στην οποία ήταν ο ίδιος, ο Αντ. Σαμαράς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, και άλλοι βουλευτές, με την εξής επισήμανση:

“Αν πέσει το αεροπλάνο, μένουμε χωρίς δεξιά”!

Όλοι τους πήγαιναν στην εκδήλωση των “Καραμανλικών” στην Ξάνθη, όπου παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου, τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής θέλει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θα γινόταν η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων για τον ανδριάντα του πατριάρχη της συντηρητικής παράταξης και ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η κίνηση Μπογδάνου έλεγε πολλά ως προς το ιδεολογικό στίγμα μιας συγκεκριμένης, ισχυρής πλέον ομάδας στην Κ.Ο. που στηρίζει τον Αντ. Σαμαρά…»!

Έτσι, από όλα αυτά και από πολλά άλλα, καταγράφονται διάφορες πολιτικές τάσεις στη ΝΔ, κυρίως για το “μεταναστευτικό”, που παρακολουθεί ανήμπορος να ελέγξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Και είναι σίγουρο πως η ΝΔ είναι ήδη τριχοτομημένη!!

Μπορεί και να είναι έτσι…

Παίρνω αρκετά ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε ημέρα! Βρίσκω ‘όμως το παρακάτω αρκετά ενδιαφέρον και σας το παραθέτω αυτούσιο:

Έγραψα ότι το παραπανήσιο 25% που εισπράττουν όλες οι γερμανικές εταιρίες από τους Έλληνες εισαγωγείς υπάρχει η …φήμη ότι το επιστρέφουν καταθέτοντάς το σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων εισαγωγέων. Θα αναφέρω και κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω, αλλά από μόνο του αποτελεί απόδειξη!

Εργαζόμουν για σχεδόν 17 χρόνια σε ελληνική εισαγωγική εταιρία (προϊόντα εκ Γερμανίας). Το 2012 ο διευθυντής πωλήσεων μιας γερμανικής εταιρίας, μας έστειλε τιμοκατάλογο με όλα τα εμπορεύματα κατά 25% πιο φτηνά.

Σε ερώτηση τι ακριβώς γίνεται, πρόκειται περί λάθους ή μήπως φτήνυναν όλα τα προϊόντα, αντί να μας πει ότι πραγματικά έγινε λάθος, ότι είναι κατάλογος Netto και δεν συμπεριέλαβε το κέρδος τους ή οτιδήποτε άλλο, μας είπε ότι έστειλε τον τιμοκατάλογο που προορίζεται για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι για την Ελλάδα…
Στην επόμενη ερώτηση γιατί σε εμάς πουλάνε τόσο ακριβά, είπε ότι αυτές τις εντολές έχουν από την …κυβέρνησή τους! Επίσης το αφεντικό της εταιρείας, ο Έλληνας επιχειρηματίας, πηγαίνει για πολλά χρόνια κάθε Ιανουάριο στην Ελβετία. Για να κάνει τα …ψώνια του! Θα ήταν …κακία μου να αναφέρω ότι ίσως πηγαίνει στις ελβετικές τράπεζες για να ελέγξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, για το μέρος από αυτό το …25% και για να μεταφέρει τα χρήματα αυτά.

Δεν το αναφέρω λοιπόν, απλώς ενημερώνω ότι κάνει κάθε Ιανουάριο αυτό το ταξίδι στη Ζυρίχη…

Τέλος, ξέρω πως όταν κάποιος θέλει να εισάγει ένα εμπόρευμα από Γερμανία, ο Γερμανός δεν το δίνει αν δεν ξέρει για ποια χώρα προορίζεται, σε ποιον θα κόψει το τιμολόγιο. Στη συνέχεια, όταν μαθαίνει για Ελλάδα, αρνείται την πώληση λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει …αποκλειστικός αντιπρόσωπος για το συγκεκριμένο.
Και βέβαια, όλοι πλέον γνωρίζουν πως ο θεσμός του “αποκλειστικού αντιπροσώπου” έχει πλέον εκλείψει από όλες τις υπόλοιπες χώρες…

Όπως έγραψα, εκτός από τη Siemens, όλα τα προϊόντα εκ Γερμανίας τα αγοράζει η Ελλάδα λοιπόν κατά 25% πιο ακριβά από ότι όλες οι άλλες …πολιτισμένες χώρες.

Δεν είναι η κακιά μου …φαντασία, τα τιμολόγια αγοράς το λένε.

Και η πώληση γίνεται από Γερμανία, τα μεταφορικά έξοδα τα πληρώνει μόνος του ο εισαγωγέας. Αυτό συνεχίζεται τώρα στην Ελλάδα εν ώρα κρίσης, ο Έλληνας πεθαίνει της πείνας, ξενιτεύεται για να ζήσει και όμως ο Έλληνας εισαγωγέας “αγοράζει” 25% πιο ακριβά!

Το οποίο μάλιστα όπως έγραψα, μπορεί να το ελέγξει εύκολα κανείς, εάν δει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας.

Αυτό ξεκίνησε σαν …μπόνους για τους Έλληνες εισαγωγείς, για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο, όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας πρέπει να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει.

Είχε μια λογική για τους Γερμανούς πωλητές, για να δείχνουν οι Έλληνες εισαγωγείς μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση γερμανικών προϊόντων!

Παίρνοντας μαύρο χρήμα. Από το οποίο όμως η εφορία και άρα το ελληνικό κράτος δεν έπαιρνε τα ποσοστά του… Όχι όμως τώρα. Τώρα παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.

Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα και μόνο στην Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το 25% μεταφέρθηκε στο πολιτικό μας σύστημα και λίγα παίρνουν πλέον οι εισαγωγείς…

Κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δισεκατομμυρίων Ευρώ το χρόνο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%;;

Ποιο είναι το μικρό κοινοβουλευτικό κόμμα της μίζας;

Άλλο ένα ενδιαφέρον ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβα, σας το παραθέτω κι αυτό αυτούσιο:

Το δικαστήριο κήρυσσε ένοχο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τον Kutschenreuter. Τον Kutschenreuter, αυτόν που κάποτε κρατούσε τα μαύρα ταμεία της Siemens…

Η Siemens όμως τότε, πήγε τον Jörg Michael Kutschenreuter στα γερμανικά Δικαστήρια, επειδή διακινούσε μεν το “μαύρο” χρήμα, αλλά απουσίαζαν δε και πολλά άλλα χρήματα από τα ταμεία της Siemens!

Μόλις όμως αυτός έμπλεξε τα χρήματα που έλειπαν, με τις μίζες που έδινε και ανέφερε για την Ελλάδα, η Siemens απέσυρε τις κατηγορίες.

Ο Jörg Michael Kutschenreuter κατέθεσε ενόρκως λοιπόν το 2005 στην Εισαγγελία του Μονάχου, στην γερμανική Δικαιοσύνη, ότι η Siemens Ελλάς δίνει μίζες στα τρία μεγαλύτερα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, το 25% του ετήσιου τζίρου της! Με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25% το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25% το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25% ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα!

Κατατέθηκε ενόρκως στη γερμανική Δικαιοσύνη και δεν το ξέρει κανείς;
Η Siemens Ελλάς δεν έχει εισαγωγέα (αποκλειστικό αντιπρόσωπο) στην Ελλάδα, αλλά μόνο ελληνικό υποκατάστημα και δίνει αυτό το 25% μόνο στα πολιτικά κόμματα; Σε αντίθεση με όλες τις άλλες γερμανικές εταιρίες που υπάρχει η …φήμη ότι δίνουν αυτό το 25% και στα πολιτικά κόμματα και στους εισαγωγείς.
Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens …χαρίζει το 25% του τζίρου της. Αφού πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά από ότι πωλεί αλλού και άρα αυτό το 25% το παίρνει από τον ίδιο τον αγοραστή…

Όπως λοιπόν κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε στις άλλες δυτικές χώρες.

Και όπως έγραψα, αυτό το 25% υπάρχει η …φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, αλλά και των Ελλήνων εισαγωγέων!

Άρα αυτές τις μίζες (εάν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά!

Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.

Και όπως έγραψα, επειδή αυτός έμπλεξε τα χρήματα που έλειπαν με το μαύρο χρήμα που έδινε η Siemens, η εταιρεία αυτή απέσυρε τις κατηγορίες!

Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Σύριζα), δεν θα έπρεπε όμως να τον μηνύσουν; Εάν αυτός έλεγε ψέματα…

Ωχ, μάλλον κατηγόρησα το πολιτικό μας σύστημα.

Όχι όμως εγώ, ο Kutschenreuter το έκανε.

Θα κάνω και μια ερώτηση. Τα …αδιάβλητα ΜΜΕ μας, μας ενημέρωσαν για την κατάθεση Kutschenreuter; 14 χρόνια πέρασαν…

loading...