Να γιατί είναι σημαντική η ΚΡΗΤΗ – Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία για την ΑΟΖ (ΦΩΤΟ)

Το σενάριο «ανεξάρτητης Κρήτης» που θα βόλευε την Τουρκία…

«Τελείως αδόκιμη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς στο el.gr (ΕΔΩ)

«Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, γιατί αντιβαίνει κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχει ο μεγάλος όγκος της Κρήτης», εξήγησε ο κ. Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του, Στεφ Μπλοκ. Ενημέρωσε, τέλος, ότι η χώρα είναι έτοιμη να αποστείλει πρέσβη στη Λιβύη, όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την παραμονή του εκεί.

Βλέπουμε λοιπόν πόσο σημαντική είναι η Κρήτη για τον Ελληνισμό.

Ως εκ τούτου κάποιοι θα ήθελαν να την δουν να αποσχίζεται από το ελληνικό κράτος, όπως κατά καιρούς έχουμε ακούσει, επικαλούμενοι την μεταβατική περίοδο από την απελευθέρωση της Κρήτης μέχρι την ένωσή της με την Ελλάδα.

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια δήθεν (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Ως εκ τούτου, η σημαία, που συχνά πλασάρεται στο διαδίκτυο, δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ «ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Κρήτη όμως στέκεται και τον εμποδίζει!

Το πραγματικό μπαϊράκι της Κρήτης είναι το παρακάτω, κατά τον ελληνικό αγώνα εναντίον των Τούρκων, και όποιος το αρνείται θα πρέπει να δώσει λόγο σε όλους τους Έλληνες:

loading...