«Για πρώτη φορά πακιστανικό αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο» – Κάνουν ό,τι θέλουν με την Ελλάδα (BINTEO)

Παραβίαση ελληνικού εναερίου χώρου στο Καστελόριζο και από πακιστανικό αεροσκάφος,μεταδίδουν τα ΜΜΕ.
Είναι γνωστό πως οι Τούρκοι ψάχνουν ευκαιρία για να προκαλέσουν.

Εκμεταλλεύονται ακόμα και ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με ΝΑΤΟϊκές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις για να προβάλουν αξιώσεις και να αμφισβητήσουν Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Αυτό όμως που μεταδίδεται ότι συνέβη δεν είχε ξανασυμβεί.

Όπως διαβάζουμε στο News.gr:

Χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε χθες στο FIR Αθηνών ένα Πακιστανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου P-3 Orion. Το αεροσκάφος μπήκε στο FIR Αθηνών ανατολικά του Καστελόριζου, μετά συνέχισε στο FIR Λευκωσίας και κατόπιν επέστρεψε στην βάση του ακολουθώντας την ίδια πορεία αντίστροφα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με αεροσκάφος αυτής της χώρας, καθώς μέχρι σήμερα με εξαίρεση τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και γενικότερα των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας που δεν καταθέτουν σχέδιο πτήσης ή το κάνουν σπάνια, στο πλαίσιο τακτικής, όλες οι άλλες χώρες το πράττουν καθώς αν μη τι άλλο έχει να κάνει και με την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή.

Δηλαδή, βάσει των δημοσιευμάτων, εκτός από Πακιστανούς παράνομους μετανάστες, «εισβάλλουν» μέσω Τουρκίας και πακιστανικά αεροσκάφη πολεμικών επιχειρήσεων; Μας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό;

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρεται η εθνικότητα του αεροσκάφους, ωστόσο με δεδομένο τον κατάλογο των χωρών που συμμετέχουν και τα μέσα που διαθέτουν προκύπτει ότι είναι από το Πακιστάν, υπογραμμίζει το militaire.gr.

Όπως συμπληρώνει το Newpost.gr, το αεροσκάφος παρέμεινε χθες το απόγευμα παράνομα μέσα στο FIR Αθηνών στην περιοχή Ανατολικά της Ρόδου στο πλαίσιο της άσκησης “Dogu Akdeniz”.

Σύμφωνα με το Τουρκικό επιτελείο στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 48 πολεμικά πλοία από συνολικά 15 χώρες. Τα 32 από αυτά ανήκουν στο Τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Τα υπόλοιπα προέρχονται από χώρες του ΝΑΤΟ και άλλες φιλικές στην Τουρκία χώρες όπως το Πακιστάν.

Το Πακιστάν όμως εκτός από πολεμικό πλοίο στην “Dogu Akdeniz” συμμετέχει και με αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P3. Και μάλιστα το συγκεκριμένο αεροσκάφος το οποίο πετούσε μαζί με Τουρκικά CN-235 και μαχητικά παραβίασε το FIR Αθηνών με προκλητικό τρόπο μαζί με τα Τουρκικά αεροπλάνα, γράφει το Newpost.

loading...