Πολυτεχνείο 2019: «Τρώνε» τις σάρκες τους! – Αναρχικοί εναντίον αριστερών

Συμπλοκή μεταξύ αναρχικών και αριστερών έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου κοντά στην πύλη της οδού Στουρνάρη είχαμε χθες το βράδυ ενόψει των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου.

Από την μια μέλη της νεολαίας του ΚΚΕ οι οποίοι μετά την συμπλοκή ανασυντάχθηκαν στο Πολυτεχνείο κι από την άλλη οι αναρχικοί που οπισθοχώρησαν προς την πλατεία Εξαρχείων καλώντας σε ενισχύσεις.

Γενικά πάντως στα μηνύματά τους οι αναρχικοί επιτίθενται ευθέως κατά των αριστερών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Με συνθήματα όπως “ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΓΙΟΡΤΗ. ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΕΚΕΙ!” φτιάχνουν…ατμόσφαιρα!

Επίσης χαρακτηριστικό είναι και το απόσπασμα από την ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης Αντιφασιστικής Νεολαίας Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ) που μεταξύ άλλων αναφέρει κατά της Αριστεράς:

“Σημαντικό να αναδείξουμε τον ρόλο των μεγαλύτερων αριστερών οργανώσεων με τις μορφές των ΚΚΕ εσωτερικού (νυν ΣΥΡΙΖΑ) και ΚΚΕ εξωτερικού (νυν ΚΚΕ). Σε ένα κλασικό στυλ εξαπάτησης της κοινής γνώμης, τα συγκεκριμένα κόμματα κάνουν σόου καταθέτοντας στεφάνια στο πολυτεχνείο κάθε 17 του Νοέμβρη και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους πεσόντες του πολυτεχνείου επιδοκιμάζοντας τους αγώνες τους. Αυτό που ‘’ξεχνάνε’’ να αναφέρουν είναι πώς όταν σχεδιαζόταν αλλά και όταν άρχισε η κατάληψη του πολυτεχνείου, οι ηγεσίες τους, με στήριξη των περισσότερων κομματικών τους στελεχών, έσπευσαν να ονομάσουν τους καταληψίες προβοκάτορες και χαφιέδες που συνεργάζονταν με την χούντα. Όπως και σε οποιαδήποτε άλλη εξεγερτική διαδικασία όταν αυτοί δεν έχουν την ικανότητα να την εκμεταλλευτούν κατά το δικό τους όφελος, προσπαθούν να την καταπνίξουν με κάθε δυνατό μέσο.

Η στάση αυτή στη δεδομένη χρονική περίοδο όμως τους απομάκρυνε από το λαό και το λαϊκό αντιδικτατορικό κίνημα με αποτέλεσμα την εξαναγκασμένη υπαναχώρησή, που τους οδήγησε να παίζουν αυτό, το κακής ποιότητας, θέατρο.

Η 17η Νοέμβρη δεν είναι σχολική γιορτή, δεν είναι γιορτή της Αστικής Δημοκρατίας, ούτε τα γενέθλια κάποιου κόμματος.

Η 17η είναι η γιορτή των άτακτων. Αυτών που δεν υπάκουσαν στην καταστολή της χούντας, αυτών που δεν υπάκουσαν στις φοβέρες διαφόρων κομμάτων, των αναρχικών που έλεγαν ‘’κάτω η εξουσία’’, των μικρών αριστερών οργανώσεων που έλεγαν ‘’εξουσία στον λαό’’ και πάνω από όλους στον ανένταχτο αγωνιζόμενο κόσμο. Στον καθημερινό ‘’άτακτο’’.”

loading...