Διορία 15 ημερών δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στους καταληψίες για να εκκενώσουν τα κτίρια


Διορία 15 ημερών δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όσους έχουν καταλάβει παράνομα κτίρια, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτικά, προκειμένου να τα εκκενώσουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όσοι είναι μετανάστες ή πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε ειδικές δομές, στην ενδοχώρα. Σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά κτήρια, οι καταληψίες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να τα μισθώσουν, αναφέρει το υπουργείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο”.

Ραγκούσης: Το τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη λήγει ακριβώς τις ημέρες της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου
Μέσω twitter σχολίασε ο Γιάννης Ραγκούσης τη διορία 15 ημερών που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε όσους έχουν καταλάβει παράνομα κτίρια, είτε είναι δημόσια είτε ιδιωτικά, προκειμένου να τα εκκενώσουν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Μία απλή παρατήρηση προς το παρόν. Το συγκεκριμένο τελεσίγραφο της Κυβέρνησης λήγει ακριβώς τις ημέρες της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια :