ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΖΩΑ - Γαλλία – Τουρκία: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί στην εξέδρα και… «Γκρίζοι Λύκοι»! video, pics


Η αναμέτρηση της Γαλλίας με την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020 μύριζε... μπαρούτι, αλλά οι μοναδικές “παραφωνίες” που είχαμε ήρθαν από την εξέδρα. Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από μεγάλη μερίδα των οπαδών της Τουρκίας, που όμως δεν αποδοκίμασαν τη Μασσαλιώτιδα. Περίπου 30.000 φίλοι της ομάδας του Σινιόλ Γκιουνές δημιούργησαν "καυτή" ατμόσφαιρα στο “Stade de France”. Ακόμα και το σήμα των "Γκρίζων λύκων" είδαμε στην εξέδρα...
Ο χώρος του αθλητισμού έγινε τα τελευταία 24ωρα ένας… τραγικός κομπάρσος πολιτικών παιχνιδιών.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και η επίσημη θέση της Γαλλίας, να μπει ένα τέλος στην επίθεση των “γειτόνων” στα κουρδικά εδάφη, δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα στον ποδοσφαιρικό αγώνα των δύο χωρών.

Περίπου 30.000 Τούρκοι -προερχόμενοι από Γερμανία και Βέλγιο- βρέθηκαν στις εξέδρες του “Stade de France”, και δημιούργησαν μια “καυτή” ατμόσφαιρα”. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που… μιμήθηκαν τους παίκτες του Γιουνές (σ.σ. την κίνηση που έκαναν στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία), κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά την ανάκρουση του ύμνου της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι φίλοι της Τουρκίας ήταν έτοιμοι να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής τους ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :