Μπόρις Τζόνσον: Αηδιασμένος μετά το Βουλγαρία – Αγγλία! Ζήτησε την παρέμβαση της UEFA

Οι εικόνες… ντροπής που αντικρίσαμε κατά τη διάρκεια του Βουλγαρία – Αγγλία σχολιάστηκαν από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Την παραδειγματική τιμωρία της Βουλγαρίας ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή την ρατσιστική συμπεριφορά που βίωσαν παίκτες της εθνικής Αγγλίας, στο χθεσινό (14/10) αγώνα στην έδρα της Βουλγαρίας, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε… αηδιαστική τη συμπεριφορά των Βούλγαρων οπαδών και κάλεσε την UEFA να επέμβει.
“Ο ρατσισμός που είδαμε και ακούσαμε ήταν αηδιαστικός και δεν έχει θέση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε πουθενά. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ επέδειξαν αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια και ο Πρωθυπουργός συγχαίρει τους παίκτες που δέχτηκαν την επίθεση για τη συμπεριφορά τους. Η UEFA πρέπει να αντιμετωπίσει τα γεγονότα, καθώς η αντιμετώπιση δεν είναι η πρέπουσα. Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις πρέπει να φύγουν από το ποδόσφαιρο μια και καλή” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Να θυμίσουμε ότι το Βουλγαρία – Αγγλία διεκόπη δύο φορές από τον διαιτητή λόγω ρατσιστικών συνθημάτων από την εξέδρα (υπήρξαν και ναζιστικοί χαιρετισμοί). Μετά από αυτό, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ζήτησε δημόσια την άμεση παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μιχαϊλοφ, κάτι που έγινε πράξη την Τρίτη (15.10.2019).

loading...