Στα νησιά Κάνουν μάθημα μέσω Skype – Εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να διοριστούν σε νησιά της άγονης γραμμής

Τηλεδιάσκεψη για τη διδασκαλία πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων κάνουν σε τέσσερα νησιά του Αιγαίου λόγω έλλειψης καθηγητών. Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσων, απάντησε άμεσα και θετικά στο αίτημα για κάλυψη 65 κενών σε δασκάλους και καθηγητές, όμως, ούτε ένας δεν εμφανίστηκε για να αναλάβει υπηρεσία.

Εθελοντές καθηγητές που εργάζονται σε σχολεία των μεγάλων νησιών μπαίνουν στο Skype, συνδέονται ταυτόχρονα με ένα έως τρία νησιά και παλεύουν μέσω της τεχνολογίας να επιτελέσουν το έργο τους. Σε τρία νησιά το πρόβλημα είναι τεράστιο. Στην Τήλο, την Κάσο και τη Νίσυρο την περασμένη Τετάρτη οι μαθητές του Λυκείου στήθηκαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και παρακολουθούσαν έναν καθηγητή Πληροφορικής να τους κάνει μάθημα από τη Ρόδο. Αντίστοιχα, το μάθημα της Βιολογίας στην Αστυπάλαια καλύπτεται επίσης από τη Ρόδο.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές και εντός των επόμενων ημερών προβλέπεται να αρχίσει η τρίτη φάση προσλήψεων.

Στο σχολείο της Κάσου υπάρχουν οκτώ μαθητές στην Γ’ Λυκείου. Δεν υπάρχουν καθηγητές για τα μαθήματα της Χημείας, της Πληροφορικής, της Βιολογίας, των Αγγλικών και των Γαλλικών. Από αυτά τα τρία είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρότεινε προσωρινά τη λύση της τηλεδιάσκεψης.

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

loading...