ΠΟΜΠΕΟ:«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥΝ PROTECTION» (ΓI AYTO ΛEΓETAI KAI ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ!)


ΟΙ «ΠΟΜΠΕΣ» ΤΟΥ...ΠΟΜΠΕΟ!

Όταν οι τουρκικές δυνάμεις θελήσουν να πατήσουν Ελληνικό νησί... 
«ένας ΘΕΟΣ γνωρίζει τι θα γίνει».

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Πομπέο: « Tι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε Ελληνικό νησί;»

Αυτές τις ερωτήσεις έπρεπε να τις κάνουμε από το 1974 ( βλ. Κυπριακή τραγωδία) ή τουλάχιστον από το 1996 ( βλ. ντροπή των Ιμίων) διότι η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει, καθότι κάποιοι εξακολουθούν να μας θεωρούν χαμηλού νοητικού επιπέδου.

Τέτοιες ερωτήσεις είναι λαγοί και προπομποί γεγονότων εν μέσω της μη διαχειρίσιμης προσφυγικής κρίσης που στα χέρια των τούρκων έγινε βασικό στρατηγικό εργαλείο να επεκταθούν γεωπολιτικά στις γκρίζες ζώνες που έφτιαξαν στο ΑΙΓΑΙΟ το 1996 και εντεύθεν και οι οποίες σήμερα ταυτίζονται με την δήθεν λεγόμενη γαλάζια πατρίδα τους.

« Θερμές χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση τι να περιμένει από τις ΗΠΑ η Ελλάδα σε περίπτωση που τουρκικές δυνάμεις αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί (όπως είχε γίνει το 1996 στα Ίμια), έστειλε το μήνυμα πως «να είστε βέβαιοι ότι θα δράσουμε για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες της κυριαρχίας ενός κράτους, του κράτους Δικαίου και της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας».

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, ερωτηθείς αν αναμένουμε κυρώσεις, απάντησε πως «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τους Τούρκους ότι αυτά δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» και τόνισε πως οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτή «η διαμάχη δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί» και ότι οι παράνομες γεωτρήσεις είναι απαράδεκτες και παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου και ότι θα συνεχίσει να μιλά γι' αυτό.

Κατέστησε σαφές πως η αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα δεν σχετίζεται με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ότι αφορά μόνο τις δύο χώρες που την υπέγραψαν.

«Αυτή η συμφωνία υπογράφηκε γιατί ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας και των ΗΠΑ» ανέφερε και έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή, προσθέτοντας θα έχει πολύ μεγάλη επίδραση στις δυνατότητες των δύο χωρών για να εργαστούν στρατιωτικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως κάθε κράτος στον κόσμο έχει συμφέρον να προστατεύει την κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο και σε αυτή την περίπτωση και το δίκαιο που αφορά τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες και συμπλήρωσε ότι μερικές φορές κράτη προσποιούνται ότι δεν κατανοούν αυτούς τους θεμελιώδεις κανόνες.»

Μετά τις δηλώσεις αυτές η Ελλάδα θα κοιμηθεί άραγε ήσυχη;
Και όμως η πραγματική Ελλάδα αυτές τις ώρες ανησυχεί και προσεύχεται.

Σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί γνωρίζει ότι είναι ΜΟΝΗ και ΕΡΗΜΗ ( Ανάδελφον Έθνος – η πιο πετυχημένη έκφραση ).
Όλοι γνωρίζουν τι έρχεται και αυτό δείχνουν τα γεγονότα που βιώνουμε . Το ξέρουν και οι ξένοι και σπεύδουν να μας καθησυχάσουν.ΔEΙΤΕ ΤΗΝ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :