Τουρκικό ΥΠΕΞ:Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας - Συνεργάζονται με το PKK οι αναρχικοί που επιτέθηκαν στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη


Την έντονη αντίδραση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχασε ευκαιρία να βγάλει σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση συνδέονται οι δράστες με κουρδικές οργανώσεις, ενώ επισημαίνεται πως το Προξενείο στεγάζεται στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

Στην ανακοίνωση συνδέονται οι δράστες με τις κουρδικές οργανώσεις PKK και YPG, ενώ επισημαίνεται πως το Προξενείο στεγάζεται στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφέρει:

«Την Πέμπτη ελληνικές αναρχικές ομάδες, που είναι γνωστές για τρομοκρατικές ενέργειες σε συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD/YPG, προσπάθησαν να κάνουν επίθεση εναντίον του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ, στο συγκρότημα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη».

Στην ίδια δήλωση, ο Ακσόι καλεί τις ελληνικές αρχές να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής και του προσωπικού της. Ζητά επίσης «να διασφαλιστεί ότι οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη και θα τους αποδοθούν οι ποινές που τους αρμόζουν«.

Μετά την παρέμβαση της αστυνομίας προσήχθησαν τουλάχιστον 12 άτομα, τα οποία στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ αργότερα η αυτοαποκαλούμενη «Αναρχική Ομοσπονδία», με ανάρτησή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι επρόκειτο για «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την εισβολή των αντιεξουσιαστών το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :