O γεωπολιτικός μέντορας του Β. Πούτιν αποκαλύπτει: «Η Μόσχα στο Σότσι δημιούργησε μια νέα τάξη» – «Τελείωσαν οι ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή»

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

‘Οταν μιλάει ο καθηγητής Α.Ντούγκιν, τότε σημαίνει ότι έχει να πει κάτι πολύ σοβαρό. Μπορεί να διαφωνείς, ή να συμφωνείς με τα λεγόμενά του, όμως πρόκειται για μια ισχυρή προσωπικότητα.

Ο Ρώσος φιλόσοφος και θεωρητικός των Πολιτισμών και της Γεωπολιτικής Αλέξανδρος Ντούγκιν, θεωρείται μέντορας του Β. Πούτιν στα θέματα γεωπολιτικής. Πολλοί ισχυρίζονται ότι ακόμα και σήμερα επηρεάζει την ρωσική εξωτερική πολιτική.

Οραματίζεται την ανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, υπό το σιδηρό χέρι ενός υπερ-ηγέτη.

Θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρασιατική αυτοκρατορία που θα περιελάμβανε το σύνολο της Ευρώπης και της Ρωσίας δημιουργώντας αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία.

TI EIΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ρωσικός πολιτικός επιστήμονας μίλησε σε συνέδριο στην Τουρκία και ανέφερε πως το σχέδιο για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν κατέρρευσε στο Σότσι.

Ο Α. Ντούγκιν δήλωσε ότι η αμερικανική ηγεμονία απέτυχε στη Μ. Ανατολή λόγω Ρωσίας.

Πολλοί ειδικοί παρακολούθησαν τη συνάντηση που διοργάνωσε το ρωσικό ινστιτούτο έρευνας στην Άγκυρα. Στην ημερήσια διάταξη υπήρξε η συμφωνία που υπογράφηκε στο Σότσι.

Ο καθηγητής έδωσε λεπτομέρειες για την συνάντηση Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι, αναφέροντας πως οι δύο Πρόεδροι δεν είχαν μια απλά συνάντηση, αλλά εκεί ο Ρώσος πρόεδρος εκεί δημιούργησε έναν νέο κόσμο, μια νέα τάξη στη Μ. Ανατολή!

Ο Ντούγκιν επίσης δήλωσε πως η Τουρκία, δεν θα πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ, αλλά να αποχωρήσει, καθώς δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της στη Μ. Ανατολή, ανέφερε ο καθηγητής.

Πάντως το τοποίο πλέον καθαρίζει. Ο Ερντογάν είναι παίκτης στη σκιά της Μόσχας, η οποία έχει θέσει τα όρια των κινήσεων της Άγκυρας. Ο Ερντογάν παρουσιάζεται να είναι όμηρος του Πούτιν, ενώ βαθμηδόν απομακρύνεται από το δυτικό μαντρί.

Η Άγκυρα θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι απέτρεψε ανεξάρτητη οντότητα των Κούρδων στη Συρία, είναι όμως αποτυχία η ενίσχυση του Άσαντ.

Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως οι Δυτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν την Τουρκία και να την παραδώσουν στη Ρωσία. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η σύνοδος του ΝΑΤΟ, κατά την οποία έδωσαν κάλυψη στην Άγκυρα διά της μη καταδίκης της εισβολής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σύγκρουση ξεκίνησε, το ζήτημα είναι ότι από αυτές τις εξελίξεις απουσιάζει η χώρα μας, υπάρχει εξωτερική πολιτική τελικά;

 https://www.pentapostagma.gr

loading...