Έτσι ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια στο hot spot της Σάμου (βίντεο)

Όλα άρχισαν όταν δύο ομάδες προσφύγων, Αφγανών και Σύρων, όπως λένε πληροφορίες, συναντήθηκαν σε δρόμο του νησιού. Εντελώς ξαφνικά αρχίζουν να διαπληκτίζονται με μπουνιές, κλωτσιές ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα. Καταστηματάρχης εξάλλου που βρισκόταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, βγήκε από το μαγαζί του, προσπαθώντας να τους σταματήσει ή να τους διώξει.
Βίντεο – ντοκουμέντο που μεταδίδει η ιστοσελίδα GrTimes δείχνει το πώς ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια στη Σάμο, τα οποία έφεραν και τη μεγάλη πυρκαγιά στο hot spot του νησιού.

Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το GrTimes, ήταν η αφορμή να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις και στο ΚΥΤ Σάμου, στη διάρκεια των οποίων εκδηλώθηκε και η μεγάλη πυρκαγιά, περίπου στις 10μμ. Τουλάχιστον 3 Σύροι τραυματίστηκαν με αιχμηρά αντικείμενα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες μετά τα θλιβερά επεισόδια και η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. Από τη μια, η φωτιά έκαψε πολλά καταλύματα και μέρος της δασικής περιοχής πέριξ του ΚΥΤ, στην οποία οι πρόσφυγες είχαν στήσει τις σκηνές τους, ενώ από την άλλη, οι συνθήκες τάξης και υγιεινής, είναι ανύπαρκτες.

SOS από τον δήμαρχο Σάμου
Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στην τηλεόραση του Alpha με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος τόνισε: «Υπήρξε παρέμβαση. Η αστυνομία κάνει ότι προλαβαίνει αλλά τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δεν υπάρχει σήμερα δύναμη περιφρούρησης του νόμου καταστολής να μπορέσει να ελέγξει ένα τέτοιο πλήθος. Είναι 6.000 ανομοιογενείς με διαφορετικές ανάγκες, μην ξεχνάμε είναι εγκλωβισμένος πληθυσμός και απλά βάζουμε καθημερινά στοιχήματα τρόμου με τις ώρες. Αυτό που ζήσαμε χθες, ευτυχώς που δεν είχαμε ανέμους. Θα ήταν ένα Μάτι επί δύο και επί τρία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στάντζος στο «Εκτός Γραμμής» στην τηλεόραση του Alpha με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Για τις επαφές με την πολιτεία, πρόσθεσε στον Alpha: «Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη και με τον γγ Πολιτικής Προστασίας και με την υφυπουργό παιδείας. Υπάρχει ανοιχτή δίαυλο, εμπράκτως και υπάρχουν και εγγυήσεις που ζητήθηκαν για άμεσο απεγκλωβισμό μεγάλου μεγέθους πλήθους και καθολικό απεγκλωβισμό του πλήθους από το νησί. Η κοινωνία δεν βράζει απλά, υποφέρει και το ίδιο ισχύει και για αυτούς τους ανθρώπους».

ΠΗΓΗ

loading...