CNN TÜRK: «Μόλις βρεθεί αέριο, η Τουρκία θα χτυπήσει τη γροθιά της και θα το πάρει»

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησαν τα τουρκικά ΜΜΕ, με άκρως επιθετικό και προπαγανδιστικό ρεπορτάζ πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ που στοχεύει παρανόμως οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι δηλώνουν πως προς το παρούν δεν έχει βρεθεί αέριο, ωστόσο όταν βρεθεί «θα χτυπήσουν τη γροθιά τους και θα το πάρουν», προοικονομώντας τα σχέδια της Άγκυρας και για την περιοχή Αιγαίου-Ανατολικής Μεσογείου.

Στο τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ ανοιχτά της Πάφου ανέβηκε ο δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού CNNTurk Τζουνέιτ Οζντεμίρ αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες από το πλοίο που βρίσκεται στη κυπριακή ΑΟΖ. Σχολιάζει πως μόλις βρεθεί φυσικό αέριο ίσως η Τουρκία χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο Τζουνέιντ Οζντεμίρ στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το Φατίχ εργάζεται αδιάκοπα, 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα. Σχολιάζει ότι η δουλειά του Φατίχ δεν είναι εύκολη, είναι μια ευαίσθητη εργασία, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί.

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν, όπως αναφέρει, το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο. Η κάμερα στρέφεται και σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που γίνονται τα γυρίσματα κατευθυνόμενο προς την φρεγάτα Γκαζιάντεπ.

“Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί τότε η Τουρκία τότε ή θα το πάρει ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει ‘ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;’ και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι”, σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε το CNN Turk:


https://www.pentapostagma.gr/

loading...